Kochanek

Loverboy
2011
6,3 113  ocen
6,3 10 1 113
6,0 2 krytyków
Kochanek
powrót do forum filmu Kochanek

które w tym filmie są poniewierane, wykorzystywane, sprzedawane. Nie można powiedzieć, że nie są świadome tego, a godzą się z tym. Jedna na policji nierozpoznaje swojego byłego. Sprzedał ją a ona chroni go. Licząc na co? Nie wiem. Druga świadomie wchodzi w ten świat, zrywa z rodziną dla niepewnego jutra i bylejakiego życia gdzieś w baraku na marginesie miasta. Czyżby zakochanie, aż tak zaślepiało dziewczyny? Że zaślepia to wiem, ale do tego stopnia. Czy brak perspektyw, iluzoryczny świat dóbr materialnych, samochodów może prowadzić na takie manowce. Jeżeli tak to reżyser pokazał świat realny, bo ja miałem wrażenie, że dla potrzeb filmu stworzył coś tylko na kształt realu. Może się mylę?

pessoaa

mam pytanie, gdzie można pooglądać ten film z angielskimi napisami, bo na polskie raczej nie licze?? znalazłam ale bez tłumaczenia i nic nie rozumie:) z góry dzięki za odpowiedz:)

ocenił(a) film na 7
aa_agniechaa

Niestety, ale nie mam zielonego pojęcia. A sam film gorąco polecam. pzdr

aa_agniechaa

Do wyszukania napisów z Rumunii najlepiej używać strony www.titrari.ro ale niestety nie ma tam już tych napisów. Jakiś czas temu były.
Co do naiwności dziewczyn... hmm mieszkam w Rumunii (jestem z Polski) i one już takie są... Imprezowiczki z jednej strony, nie myślą o związkach a o karierze natomiast z drugiej strony są ciche... Takie cwane "ciche wody". Tzn są też i takie bardziej przypominające nasze kobiety ale hmm.. ciężko je opisać. Jako koleżanki świetne osoby, jako dziewczyny do związku się nie nadają dopóki nie będą mieć z więcej niż 30 lat... Co im trzeba przyznać - edukacja jest świetna, dużo lepsza niż w Polsce. Większość Rumunów mówi płynnie w 2-3 językach gdzie angielski to podstawa (od pierwszej klasy mają 2 języki obce). Wiem, że to wszystko niezbyt na temat ale chciałem trochę przybliżyć ich "kulturę". Podstawowa rzecz - nie są Cyganami (to tak dla tych co myślą, że jest inaczej). A i co ciekawe... tutaj nie ma tylu Cyganów co w Polsce (tych żebrzących) - policja sobie z nimi radzi.
A i poprawna nazwa miasta to Constanța (czyt. Konstanca).

aa_agniechaa

ja mam ang napisy, gdyby ktoś potrzebował mogę przesłać ;)

BlueOrange

A możesz podać link? ;)

Juna_3

Jasne, proszę: http:// pl.podnapisi. net/loverboy-2011 -subtitles-p1443489
Tylko skasuj spacje (są 3) :))

BlueOrange

You will go to hell... ;)

Juna_3

Nie ma za co :)

BlueOrange

Hmm.. Ktoś mi powiedział, że nie pasują do tej wersji, którą ten ktoś widział... ;) No nic, ten ktoś będzie musiał się pomęczyć... ;)

Juna_3

Aha, mi szły chyba za szybko, nie pamiętam dokładnie już... i jedyne co musiałam zrobić to przestawić ilość klatek na sekundę w opcjach programu, potem było idealnie.

ocenił(a) film na 9
pessoaa

Dziewczyny mają syndrom ofiary (por. ojciec który się znęca), wybielają same przed sobą swojego oprawcę, negują rzeczywistość. Dlatego gł. bohater pozoruje wypadek, żeby bazować na tych uczuciach zakochanych dziewczyn, cynicznie upewnić je że on także jest ofiarą, a zło jest gdzie indziej. Swoją drogą chłopak ma zwichrowane poczucie dobra i zła (wierzy w to co kreuje, więc jest bardziej wiarygodny dla dziewczyn): w filmie jest zasugerowane, że interesem zza granicy steruje jego matka.