PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=604523}
7,5 98 tys. ocen
7,5 10 1 98452
7,8 60 krytyków
Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom
powrót do forum filmu Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom

Film ma tą wade, że jest z dużym udziałem dzieci. Jeśli chodzi o konwencje to jednych pewnie zauroczy innych zirytuje. Obsady nie trzeba komentować poza tym jest w tym filmie kilka orginalnych scen i super zdjęcia ale całość jest hm bardzo amerykańsko-popkulturowa. 7/10

ocenił(a) film na 9
Woland88

"Film ma tą wade, że jest z dużym udziałem dzieci." - nie bardzo rozumiem. Dlaczego to wada? Para głównych bohaterów jest urocza i każdą scenę z ich udziałem ogląda się z niesamowitą przyjemnością. Młodzi, debiutujący aktorzy w pełni udźwignęli te nietuzinkowe role. Także reszta dzieciaków zagrała na odpowiednim poziomie. Gdzie tu widzisz zgrzyt? W filmie przedstawiającym zaczarowany świat dzieciństwa grają dzieci. Tak, trzeba się z tym pogodzić :).

ocenił(a) film na 8
Woland88

Dobra, naucz się pisać zdania poprawnie, a potem tu wróć i napisz ten komentarz raz jeszcze :*

ocenił(a) film na 8
Woland88

"całość jest hm bardzo amerykańsko-popkulturowa"
Tego bym akurat nie powiedziała. Natomiast od początku miałam skojarzenia z "Amelią" Jeuneta.

ocenił(a) film na 6
milkaway

Do "Amelii" to on nawet do pięt nie dorasta. Po tych zachwycających komentarzach spodziewałem się czegoś więcej, a wyszło trochę kino familijne z dzieciakami w rolach głównych. Ale oglądało się przyjemnie.