7,3 195 tys. ocen
7,3 10 1 195366
6,6 38 krytyków
Kod nieśmiertelności
powrót do forum filmu Kod nieśmiertelności

...tu jeszcze bardziej cieńka niż w "Up In The Air", za rolę w którym swoją drogą nie wiem za
co dostała nominację do Oscara. Jakby dali jej nagrodę to by znaczyło że robiła dobrze
połowie "członków" Akademii...aha i jeszcze ripost do durnych dystrybutorów filmu w Polsce,
którzy lubują się w przekładaniu tytułów po swojemu. Gdyby autorzy filmu (Amerykanie)
chcieli go nazwać "Kod nieśmiertelności", pewnie by go tak zatytułowali, ale nie - przecież u
nas nie może nazywać się "Kod źródłowy" bo co tam ci Amerykanie wiedzą. "Kod
nieśmiertelności" to brzmi lepiej, dumnie, podniośle i w ogóle git. Jak bardzo
trzeba być tępym żeby fundować widzom taką łopatologię. Czasy kiedy zwykły widz nie
kumał angielskiego i tytułów które w obcym narzeczu (niedostępnym w szkołach dla
Polaków) pojawiają się na ekranie dawno minęły. Litości. Czy za to odpowiada Monolith czy
ktoś kto osobiście podpisał się na końcu pod przekładem?

ocenił(a) film na 7
browne_2

Cienka nie cienka, ale fajna z niej dupa :D Zakochałem się w Verze po obejrzeniu 'Infiltracji', zdecydowanie ma w sobie to "coś". Myślę, że trochę niesprawiedliwie ją oceniasz. Może nie błyszczy szczególnie talentem aktorskim, ale jest na pewno bardzo charakterystyczna i jej role zapadają w pamięć, a to już jakiś plus.

ocenił(a) film na 9
Dzida_86

Mi się spodobała w kodzie, ale przyznam, że oglądałem "infiltrację" oraz "w chmurach" i nie skojarzyłem jej twarzy. Ciekawe czy teraz w innym filmie ją poznam. Zazwyczaj jak oglądamy film ze znajomymi to wszystkich zanudzam tekstami w stylu "o to ten/ta z tego filmu/serialu" a z nią pustka więc coś jest na rzeczy ale jak to Dzida ująłeś dupa fajna :)

użytkownik usunięty
logan_slupsk

Radzę pooglądać więcej produkcji z jej udziałem, następnie się wypowiadać ;) Ma bardzo charakterystyczna urodę, a to wielka zaleta... Prócz tego świetnie zagrała w "Chłopcu w pasiastej piżamie" oraz "Quid pro quo". Ma coś w oczach : D

ocenił(a) film na 8
browne_2

Zgadzam się w kwestii tytułu - nasi dystrybutorzy mają od wielu lat jakieś takie dziwne upodobanie do przekręcania tytułów w sposób koszmarny, przede wszystkim odbierajac im sens - to samo jest też w "Kodzie" -> tytuł wprost nawiazuje do podstawowej zasady informatyki i współgra z treścią (a szczególnei zakończeniem) filmu. Polska wersja pasuje "jak pięść do nosa".