7,3 195 tys. ocen
7,3 10 1 195354
6,6 38 krytyków
Kod nieśmiertelności
powrót do forum filmu Kod nieśmiertelności

Niby to to się przyjemnie oglądało, ale z drugiej strony film jest strasznie przewidywalny i naiwny (choć to mniejszy zarzut w przypadku filmu o takiej treści). Zirytowało mnie, że w zasadzie po 10 minutach dowiedziałem się kto jest złym (a nie chciałem się z tym pogodzić, bo to zbyt oczywiste mi się wydało), oczywiście happy-end (świat równoległy) też był łatwy do przewidzenia. Poszukiwania bomby jakieś takie naiwne, średnio spodobała mi się sama historia z wyobrażoną przez prawie trupa niby-kapsułą. Ale mimo to nieźle się to oglądało. No i taką ocenę wystawiam, przyzwoity film na niedzielny wieczór.
Bardzo natomiast podobała mi się dziewczyna z pociągu, ma coś z Bjork :)

skttrbrain

Film, jak film, niczym specjalnie mnie nie zaskoczył, ale też nie był wcale zły. Gra aktorska na dobrym poziomie (jak dla mnie). Motyw powracania do przeszłości oryginalny. Natomiast z równoległymi światami gdzieś się już spotkałem. Jako całość zasługuje na siódemkę.
Niby nic takiego specjalnego, ale po obejrzeniu przez jakiś czas nie daje o sobie zapomnieć. Otwarte zakończenie... i już 5 minut po napisach końcowych zastanawiasz się co by było gdyby... :)