i znow ratowanie świata za pomocą niemozliwej technologii plus maly wątek miłosny i
mamy kolejna amerykańska mix kupe
aż 7 na 8 filmów spośród twojego rankingu najwyżej ocenianych jest produkcji amerykańskiej jestem ciekaw czy one także zaliczają się do twojego "mixu kup"
szczególnie matrix rewolucje najwieksze nieporozumienie w histori amerykanskiej kinematografi
A ja bym chciał , by polska kinematografia (tłumacząca się brakiem środków) za pomocą kilku aktorów , jednego pociągu, stacji kolejowej, futurystycznego biura i jakiejś tam jednej ruiny nakręciła taki fantastyczno - melodramatyczny thriller... Jedna z najtańszych (!) ostatniej dekady produkcji amerykańskiego kina komercyjnego .Wbrew pozorom - nie słuchajcie malkontentów - ten swoisty "ośmiominutowy dzień świstaka" ogląda się bardzo sympatycznie i spragnionych niezłych wrażeń zadawala w pełni. Technologia tutaj jest tylko tłem dla wartkiej akcji i smutną refleksją nad postrzeganiem cierpienia czy też godnej śmierci... Fajne filmidło, świetna Vera Farmiga i... Dajcie sobie spokój z "piratami". Albowiem nawet tu filmowane pomieszczenia, "komputerowy" wybuch i tzw."zawieszenie czasu" świetnie się ogląda na szerokim ekranie...
nie krytykuje stylu i efektów bo byly niezłe ale tematyka oklepana strasznie,najlepszy w tym gatunku to Deja Vu,bardzo mi sie podobal