7,3 195 tys. ocen
7,3 10 1 195354
6,6 38 krytyków
Kod nieśmiertelności
powrót do forum filmu Kod nieśmiertelności

na cholere sie wypowiadacie na temat filmu ktory nie mial jeszcze nawet swojej premiery??? jeszcze go oceniacie. nie to ze zdradzacie szczegoly lub co gorsza zakonczenie, to tylko nic innego jak przytrzymujecie przy "zyciu" PIRACTWO!!!!

nie powiem ze ja nie ogladam filmow sciagnietych z neta ale sie nie wypowiadam o filmach ktore czekaja na swoja premiere!!!

ocenił(a) film na 8
adas_tcz_filmweb

A co za róznica czy ludzie będą spoilować teraz czy od 6 maja? :)

ocenił(a) film na 6
keirametz

wtedy to juz bd go mozna legalnie sobie obejrzec w kinach. a tak jak walna np zakonczenie w nie zaznaczonym SPOILERY poscie to tylko wkur..a. tak samo z Diabel. specjalnie kupilem go gdy mial premiere na dvd a czytam na filmweb wypowiedzi o nim i tu ni z tego ni z owego jest na pisane kto jest diablem.

adas_tcz_filmweb

A nie pomyślałeś że niektórzy mieszkają za granicą gdzie premiera była w marcu i tam obejrzeli film?

ocenił(a) film na 6
MrSheibuss

to akurat nie wpadlo mi do glowy przyznaje

ocenił(a) film na 6
adas_tcz_filmweb

Ja widziałem w kinie miesiąc temu. Dlaczego mam się nie wypowiadać czy oceniać?

adas_tcz_filmweb

Wpisz sobie w Google:
"Kod Nieśmiertelności CAM"
Najstarszą wersje znalazłem z 16 marca, pierwsze polskie napisy pochodziły z 10 kwietnia. Wszystko w kilka minut, w sumie film KAŻDY może ściągnąć w niecałą godzinę.
Poza tym istnieją pokazy przedpremierowe, na jednym z których zapewne był autor filmwebowej recenzji.
Więc dlaczego nie komentować?

ocenił(a) film na 6
Herbatka_i_Bambosz

ok przyznaje rozpedzilem sie z tym postem:) wiec przepraszam, bo nie wzialem wszystkich czynnikow pod uwage ktore zostaly wyzej przez Was wymienione.

A co to wlasnie znaczy to CAM? Co to jest?? Dzieki

ocenił(a) film na 9
adas_tcz_filmweb

CAM od kamery :)

ocenił(a) film na 7
julek071

ja widzialam w necie i nie z cam wcale. jakies 2-3tyg temu. nie wiem skad oni maja te filmy

adas_tcz_filmweb

CAM to oznaczenie pirackich filmów zgrywanych kamerą z kinowego ekranu. Takie coś ma zwykle bardzo niską jakość: bywa rozmyte, niekiedy widać czarne paski wynikające z niezsynchronizowania kamery i rzutnika, zawsze przy gwałtownej zmianie jasności sceny widać, jak kamera przystosowuje się i ustawia jasność nagrania, czasami ktoś nią zatrzęsie, z rzadka widać chodzących ludzi, przeważnie jest skopana perspektywa i cała geometria obrazu jest wybrzuszona, dźwięk jest monofoniczny, ewentualnie ubogo stereofoniczny, słychać debilne komentarze widzów, często jest przesterowany i trzeszczy, szczególnie na basie. Taki sam obraz, ale dobry dźwięk mają releasy oznaczone TS, wtedy sygnał jest podkradany ze złącza słuchawkowego w fotelu (takie coś w ogóle jest w Polsce?).

@lalunia123 To zapewne wał, nie ma jeszcze wydania DVD, a udostępniający zrobią wszystko, żebyś to od nich ściągnęła. Oni dostają za to pieniądze, a dopisanie DVDRip w nazwie filmu zawsze zwiększa ilość pobrań.

ocenił(a) film na 6
Herbatka_i_Bambosz

dziekuje za wytlumaczenie:)