7,3 195 tys. ocen
7,3 10 1 195354
6,6 38 krytyków
Kod nieśmiertelności
powrót do forum filmu Kod nieśmiertelności

pojawiają się jacyś wielcy znawcy Science i z pasją rozprawiają nad głupotą obejrzanego
własnie filmu. A że w kosmosie to jest tak a nie inaczej, a że podróż w czasie to tylko tak a
nie jak w filmie etc.... Kochani kinomaniacy, kino to sztuka, kino to rozrywka oczywiście
można dyskutować (i trzeba) o science przedstawioneej w filmie, ale kluczem jest
Fiction...które ma nas oderwać od szarej rzeczywistości... ;-)

dr_E__Brown

dokładnie! w pełni się zgadzam. i tym też się kierowałam, oglądając film :)

dr_E__Brown

a najlepsze jak chca by jakis alien myslal jak oni
' glupi obcy! nie wiedza ze najpierw sie puszcza samoloty a pozniej desant?'
az chce sie dopisac 'a z kury robcie rosol a nie olej silnikowy!'
gdyby np powstal film na podstawie nights dawn Hamiltona to wysmialiby tranquility

ocenił(a) film na 8
dr_E__Brown

Zgadzam się! Niektórzy traktują filmy SF tak poważnie, że aż się zesrać można, ze przeproszeniem.

ocenił(a) film na 3
dr_E__Brown

Nie zgadzam się, oczywiście kino to sztuka, to maszynka do zarabiania, to wciskanie kitów obrobionych bełkotem reklamowym, komedie w których nie wiadomo czy się śmiać czy żalić, filmy sf, które nie wprowadzają nic po za głupią rozrywką i efekty specjalne, które niespełnianą swojej roli. To nie jest rozrywka!!!. Film Kod Nieśmiertelność to kolejna tandeta, choć liczyłem na coś naprawdę dobrego, jak reżyser może wydać takie dziadostwo po fenomenalnym filmie Moon?. Nasuwa mi się tylko jedno - Brak pomysłów. Jak można nazwać rozrywką to coś nas nudzi?. Ostatnio nie dobrze mi na myśl o filmach sf, żeby tak spieprzyć ten gatunek, po przez Transformery, Trony i Kod Źródłowe, polecam za to Moon, tego samego reżysera co ta kicha Kod Nieśmiertelności.