PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=852784}

Kokon

2020
5,7 346  ocen
5,7 10 1 346
Kokon
powrót do forum filmu Kokon

dobry..

ocenił(a) film na 8

..ciepły film o dojrzewaniu. Film przywołał moje wspomnienia pierwszego pocałunku, pierwszej wakacyjnej miłości i za to twórcy dostają ode mnie plus, bo z perspektywy świata dorosłych ta swego rodzaju bajkowość pierwszych uniesień młodej osoby jest trudna do odtworzenia. I nie powinno tu być żadnej błahości.
Jako widz kibicowałem Norze, bo choć była ostrożna to jednak stąpała po nieznanym sobie gruncie. Mimo wszystko melodramat, nie kino familijne. Choć otoczka rodziła obawy, że reżyser mógł mieć w planach "Galerianki", to jednak skupienie się na głównej bohaterce (brawa ode mnie dla Leny Urzendowsky!!) odsuwa je na bok. Nie ma tu fajerwerków, intryg czy kontrowersji jak w "Kids" z 1995.

Trochę o fabule:
Multikulturowy Berlin, rok 2018. Nora dorasta w towarzystwie trochę starszej siostry i jej znajomych. Ojca nie widać, matki więcej nie ma niż jest. Nora dojrzewa, zdobywa świadomość swojego ciała, dotyku, seksualności a reżyser pokazuje to wszystko ze smakiem, pozwalając skupić się na myślach i odczuwaniu głównej bohaterki.
Bo widzi ona świat trochę inaczej niż jej rówieśnicy...

Fajny film, nawet do obejrzenia razem z dorastającymi dziećmi, pokazujący jak wiele jest kolorów miłości.

ocenił(a) film na 8
Quadrath

właśnie nastąpił mój orient, że reżyserka a nie reżyser. Taki mamy świat, że z góry założyłem, że reżyserem raczej był facet. Ech :D

Quadrath

Gdzie go obejrzeć online ?

Weronka90

outfilm.pl

oli_dude

Dzięki a trzeba tam zakładać konto ?

oli_dude

Pisze że film od 9.90

Weronka90

Za darmo to nie wiem gdzie obejrzeć. Jako protip mogę podpowiedzieć, że warto wziąć pakiet na miesiąc za 29 zł na outfilm i w tej cenie obejrzysz więcej filmów niż jeden. Jak coś trzeba stamtąd polecić z sekcji les to jestem do usług, większość to niestety cienizny, ale kilka tytułów jest wartych zerknięcia, właśnie Kokon także.

oli_dude

Znalazłam na filman.cc ale nie wszystko tam jest dostępne