PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=85}

Kolekcjoner

Kiss the Girls
1997
7,2 57 tys. ocen
7,2 10 1 57317
5,9 13 krytyków
Kolekcjoner
powrót do forum filmu Kolekcjoner

Dobre kino

ocenił(a) film na 8

Uwielbiam takie filmy, jak dla mnie "Kolekcjoner" przypomina trochę "Milczenie owiec". Naprawdę dobry scenariusz no i aktorstwo Freemana i Judd. Takie thrillery lubię oglądać! 8/10

ocenił(a) film na 9
Ana

Popieram, film świetny, warty obejrzenia - przynajmniej dla mnie. Bardzo mi się podobał.

ocenił(a) film na 8
Ana

Niezły, ale wciągnął mnie dopiero po jakimś tam czasie.
Ciekawy, lekko zaskakujący na koniec.
Ciekawa fabuła, wciąga dosyć.

ocenił(a) film na 7
Ana

Film naprawdę dobry. Dobre zakończenie.Porządne 7/10.

ocenił(a) film na 6
Ana

Moim zdaniem jest nie do porównania z "Milczeniem owiec".

Ana

Ja zawsze na początku takich Kryminałów/Thrillerów obstawiam kto jest tym mordercom,gwałcicielem czy innym psychopatą i w tu trafiłem w dziesiątkę.Film nie jest rewelacyjny bo przewidywalny weźmy np : tą dziewczynę Kate Mctiernan kiedy rozpoczął się jej wątek i ta akcja kiedy ćwiczy king boxing. Od razu wiadomo że zostanie porwana i to że umie się bić zostanie wykorzystane przeciwko napastnikowi no i co to byłby za film bez szczęśliwego happy endu.W finale oczywiście wiemy że dzielny Alex Cross i zły psychol spotkają się oko w oko i oczywiście odważny policjant pokona złego bandytę. Moja ocena 6/10 i proszę tych którzy jeszcze nie oglądali nie piszcie że zdardziłem końcówkę bo to logiczne że tak by się skończył ten film.

ocenił(a) film na 7
kacpy7

(małe) SPOILERY

Masz rację, przewidywalność jest tu dużym minusem. Nie wiem, czy obstawiłabym zupełnie celnie mordercę, bo już jakiś czas temu przez Filmweb dowiedziałam się, kto zabija (pozdrawiam szanownych użytkowników), ale sądzę, że nie byłoby to trudne. Mimo to oceniam ten film trochę wyżej niż ty, bo na 7/10, gdyż końcówka powala - nie zaskakuje, ale jest świetnie zagrana i demoniczna. Więcej o niej piszę tu: http://www.filmweb.pl/film/Kolekcjoner-1997-85/discussion/Lekki+zaw%C3%B3d+%28sp oilery%29,1633957 .