PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=85}

Kolekcjoner

Kiss the Girls
1997
7,2 57 tys. ocen
7,2 10 1 57279
5,9 13 krytyków
Kolekcjoner
powrót do forum filmu Kolekcjoner

....kolekcjonera kości bije na głowę.......no i ten mroczny klimat......

vonmigal

ten film był świetny!! a ten klimat rzeczywiście niesamowity film;)

ocenił(a) film na 8
Priscilla22

trzeba przyznać że wciągający. Zakończenie może nie powala, ale klimat utrzymany. Ogląda się z zaciekawieniem.

vonmigal

przeczytajcie lepiej książkę Jamesa Patterson "Kolekcjoner" -polecam:)

ocenił(a) film na 7
awrel

Filmu jeszcze nie widziałam, ale książka świetna. :]

ocenił(a) film na 8
awrel

Książka najlepsza :)

vonmigal

no pewnie ze bije kolekcjonera kosci na glowe przede wszystkim dlatego ze byli lepiej dobrani aktorzy

ocenił(a) film na 7
theexpendable

dobry ale siedem duzo lepszy jest. Laczy ich postac Freemana:)

Pokus89

Zgadzam się ;) Siedem osobiście mi się bardziej podobał.
W moich oczach film zasługuje na 6/10 z powodu iż nie był straszny i momentami trochę nudny ale ogólnie fabuła całkiem ciekawa i do aktorów też nie można się przyczepić ;] Takie jest moje zdanie

ocenił(a) film na 8
bartek14830

kolekcjoner w sieci pająka i kolekcjoner kości to trójka powiązanych filmów , z których dla mnie ten kolekcjoner jest najsłabszy ale to nie znaczy ze zły całkiem niezły film trzyma w napięciu i tak dalej ale tamte są bardziej wciągające jest więcej wątkow i lepiej dopracowane są ,
bo w tym kolekcjonerze wszystko było dobrze do czasu jak dziewczyna mu uciekła i skoczyła z wysokości do wody
i co było dalej, nie wiedzieli jak szukac szaleńca dalej jakies poszlaki mieli nie pewne a w normalnym swiecie jakby taki szlaeniec więził kilka dizewczyn to co by było , otóz jak by jedna uciekła taka jak ta , natychmiast w miejsce jej znalezienia wysłono by tysiące policjantów z psami i setki agentów FBA, załozyli by ze nie mogła biec długo powiedzmy 5 mil ,zamkli by teren w granicach 5 km do kwadrata przeczeszali by kazdy krzak po krzaku , dziesiątki helikopterów na niebie ,z noktowizerami przez całe 24 godziny na dobe by ten teren przeszukiwali i by szalenca odnalezli,ale według rezyserów tego film agenci z USA którzy sa najlepsi na swiecie musieli zagrac najgorszych pod słoncem,

ocenił(a) film na 6
konrii_2

Może prąd wody poniósł ją bardzo daleko od miejsca wydarzeń?

Pokus89

siedem i kolekcjonera nie można porównywać. to tak jakby powiedzieć że Babia Góra jest trudna do zdobycia ale Everest trudniejszy.

ocenił(a) film na 8
vonmigal

dokladnie najlepszy, do momentu jak sie ogladnie siedem :))

ocenił(a) film na 7
vonmigal

Polecam także, niezależnie od preferencji tekst/film "Łowcy Głów" oraz "Millenium", byle w skandynawskim wydaniu. Jak dla mnie, nikt tak nie umie kryminalizować jak Skandynawie }-}

ocenił(a) film na 9
vonmigal

Świetny film, podobał mi się ten Casanowa z wyglądu

vonmigal

Na tle najlepszych średni.
Polecam te:
Milczenie owiec 1990
Leon 1994
Pulp Fiction 1994
Podejrzani 1995
Siedem 1995
Fargo 1996