PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598628}

Kolekcjoner

The Collection
2012
5,4 21 tys. ocen
5,4 10 1 21474
4,1 10 krytyków
Kolekcjoner
powrót do forum filmu Kolekcjoner

10/10

ocenił(a) film na 10

Dla mnie mistrzostwo krótko mówiąc , dotychczas wg mnie najlepszy horror 1000 lecia hehe
pozdro dla fanów horrorów ;)

użytkownik usunięty
horrorlady

A nie sądzisz że ten film był troszkę powtarzalny i lekko nie straszny? Bo dla mnie na przykład najważniejsze w horrorach jest to aby straszyły a nie to żeby w każdym możliwym miejscu walała się jakaś ludzka kończyna.

ocenił(a) film na 1

Troszkę ? Aż nadto ! Jednakże ludzkie kończyny zawsze <3

użytkownik usunięty
Vanillia

Kto co lubi ; ) ale cieszę się że w kwestii powtarzalności się zgadzamy.

ocenił(a) film na 10

http://demotywatory.pl/4097786/Badz-soba

Drodzy państwo każdy ma swoje zdanie mi "KOLEKCJONER" wydaje się jednym z najlepszych filmów i tyle ...
Troszke tolerancji :) Wam się nie musi podobać mi sie podobało i tyle w tym temacie !

użytkownik usunięty
horrorlady

Na szczęście jesteśmy na tyle rozsądni że nie wypisujemy tutaj czegoś w stylu "looool jaka jesteś głupiaaa ten film był ch*jowy" tylko zwyczajnie wdajemy się w dyskusję. I rzeczywiście tobie podobał się kolekcjoner a na przykład stwierdzisz że Grave Encounters to kiepski film : ) ja myślę na odwrót i całe szczęście bo nudno by było gdyby wszyscy ludzie mieli ten sam gust i we wszystkim się ze sobą zgadzali. Tolerancja przede wszystkim.

ocenił(a) film na 10

Grave Encounters to całkiem co innego. I błędem jest, że podlega pod gatunek "horror".

użytkownik usunięty
wmbco

Chyba nie jest to błędem ponieważ jest horrorem. jednak ten gatunek przez ostatnich kilkadziesiąt lat zdobył ogromną ilość podgatunków. A zgodnie z ogólną definicją to horrorem jest film który straszy i ma w sobie elementy fantastyczne, nadprzyrodzone lub im podobne : )

horrorlady

O co Ci chodzi? Przecież w kulturalny i tolerancyjny sposób przedstawili swoje zdanie na temat nikomu nie ubliżając.

Peejta

O co Ci chodzi? Przecież w kulturalny i tolerancyjny sposób przedstawili swoje zdanie na temat filmu nikomu nie ubliżając.

horrorlady

w d byłeś i g sie widziałeś. Chcesz się wystraszyć ? Obejrz sobie "Najście" z 2007

ocenił(a) film na 10
Karool225

A nie możesz człowieku uszanować mojego zdania!? a ta wypowiedź "w d byłeś g widziałeś" jest prostacka niczym Twój gust :)

horrorlady

Widze że mój delikaty żarcik troszkę Cię wyprowadził ;) Nie chciałem Cie urazić ofcourse. Obejrz sobie "najście" to się zesrasz ze strachu :) A mój gust w porównaniu do twojego to jak Alpy z Górami Świętokrzyskimi . btw. kolekcjoner nie jest straszny, kolekcjoner jest spoko, tyle w temacie ;)

ocenił(a) film na 10
Karool225

nie musi być straszny żeby być zajebisty, żaden film mnie nie przeraził ... A tak ps widziałam najście i nie narobiłam w spodnie film jak film żadne cudo przerażające aby się "zesrać" :)
pozdro

horrorlady

to podaj tytuł straszniejszego :)

ocenił(a) film na 10
Karool225

straszniejszy niż najście... hmmm to może "martwe zło 2013" chociaż żaden film mnie nie przeraził ...

horrorlady

to może gore zacznij ogladać jak taka odważna jesteś ;) masz tu coś na deser Subconscious Cruelty (1999) Frontière(s) (2007) Gurotesuku(2009)

ocenił(a) film na 10
Karool225

Japońske i tp daruj sobie :) USA robi najlepsze filmy
Blady strach francuski był świetny akurat

Gurotesuku , hmm i co z tego że gore nie każdy film gore robi na mnie wrażenie

horrorlady

Oj Ty chyba naprawdę mało oglądałaś. Japońskie to jedne z najlepszych horrorów. Biedługo Ci się przejedzą te amerykańskie bo wszystkie są takie same

ocenił(a) film na 10
Karool225

Oglądałam to już chyba wszystko, czekam na nowości w kinie ...i to moja ostatnia wypowiedź do Ciebie bo to do niczego nie prowadzi pisanie mi jakie są lepsze ( wg ciebie ) to nie zmieni mi gustu , marnujesz czas na dyskusje

horrorlady

czego nie można zobaczyc twoich ocen filmu ? dobra nara. Ogarnij se gust, bo narazie masz do renowacji :D

ocenił(a) film na 6
horrorlady

Lipa ten horror

ocenił(a) film na 10
simon3333

:D Twoje zdanie dla mnie zajebisty!

ocenił(a) film na 6
horrorlady

Twoje zdanie dla mnie lipa :)

ocenił(a) film na 3
horrorlady

A Lśnienie oglądałeś? Wybacz ale po twórcach Piły spodziewałem się czegoś lepszego, choć Piłę oglądałem tylko jedynkę i dwójkę bo wiem zeby dalej nie brnąć. A tak Kolekcjoner wyszedł moim zdaniem słabo, jest przewidywalny, a strachu w nim tak właściwie nic nie było. Niestety takie czasy kiedy aby wystraszyć to krew musi się lać dookoła i wszędzie? Nie sądzę. Horror musi mieć klimat a tak dostaliśmy słabą amerykańską papkę.
Już myślałem że będzie naprawdę dobrze jak zobaczyłem błyski żarówek i odrobinę ciemności, ale nawet oglądając o tak później porze, miałem większego stracha że nie znajdę swojej ładowarki do telefonu niż z tego filmu. Gusta gustami, to fakt, ale określanie tego nowostylowego wylewania krwi na ekranie mianem arcydzieła (gdyż dałeś 10/10) to moim zdaniem gruba przesada. 10/10 otrzymuję film który zostaje w pamięci, przez wywoływanie emocji na tyle silnych, że oglądając go po raz kolejny, masz wrażenie że przeżywasz film od nowa, osiągając ten sam stan emocjonalny co za poprzednim razem. Kolekcjoner jest typem filmu który oglądasz z ciekawości, po czym nie chcesz go wyłączać, bo liczysz że się polepszy. po czym jak już zbliżasz się do końcówki, jest przewidywalny, aby po jego obejrzeniu z ulgą wcisnąć Shift+Del na klawiaturze.
Nie wiem... odnoszę wrażenie że próbuję coś takiego tłumaczyć zbyt młodej osobie, aby mogła spokojnie i z pokorą przyjąć krytykę na temat swojego ulubionego filmu.

ocenił(a) film na 6
edmun

Lśnienie bardziej mnie śmieszyło niż straszyło szczególnie twarz Nicholsona - może za dużo oglądałem Batmana.
Co do Piły to trzeba obejrzeć wszystkie części gdyż są ze sobą powiązane i według mnie są bardzo dobre.
Ze starych horrorów podobał mi się Egzorcysta,Carrie,Laleczka Chuckie (jedynka) .
Z nowych - 30 dni mroku z 2007,28 tygodni póżniej,Klatwy,Rec (ogólnie na mnie największe wrażenie robią duchy.)
W ogóle jak chcesz zobaczyć coś naprawde hardcorowego po obejrzeniu czego inne horrory będą wydawać się lajtowe to obejrzyj 3 filmy - Snuff 102,Guinea pig 2 i Serpski film.

ocenił(a) film na 10
simon3333

Masz racje co do piły , ludzie krytykują bo są zbyt mało inteligentni (niektórzy) żeby zrozumieć ten film... tylko widzą w nim krew i flaki a nie tylko to w nim jest...

Nadal nie możesz pojąć że ja mam inny gust niż Ty i Wy? ja oceniam 10/10 i tyle w tym temacie nie zamierzam tłumaczyć dlaczego i po co... ale napisze ok...

świetny klimat, ciekawy , trzymający w napięciu, świetnie przedstawiona postać kolekcjonera, zaskakujący, może nawet końcówka była wzruszająca :D i td i td! wiecej nie będe wymieniać bo i tak to nic nie zmieni mamy inne gusty

pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 10
edmun

Lśnienie to oceniam 2/10
pozdro

ocenił(a) film na 3
horrorlady

Dla porównania polecam Shutter: Widmo z roku 2004 (Tajlandia).

ocenił(a) film na 10
Andurion

Shutter Widmo może być 7/10

ocenił(a) film na 3
edmun

Nie szkoda Ci było klawiatury i czasu...?

ocenił(a) film na 3