PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453831}

Kolor magii

The Colour of Magic
2008
6,9 8,7 tys. ocen
6,9 10 1 8683
5,5 4 krytyków
Kolor magii
powrót do forum filmu Kolor magii

4/10

ocenił(a) film na 4

Nie podobal mi sie ten film. Nie polecam.

johnfifa

ponieważ ??
bo co?, bo miałeś zły dzień ?, bo koń cie kopnął ?, bo zupa była za słona ?
Jeśli czegoś nie polecasz, to racz łaskawie to uzasadnić, ponieważ pisanie że coś ci się nie podoba jest tylko i wyłącznie stwierdzeniem.
Brak uzasadnienia pokazuje, że nie nie masz nic do powiedzenia o tym filmie !

ocenił(a) film na 4
tegesno

pokrecilo cie blödmann.

johnfifa

nie !

ocenił(a) film na 4
tegesno

Owszem. Nikt tutaj nie ma obowiązku tłumaczenia się z czegokolwiek. Wprawdzie byłoby kulturalnie i miło, ale to nie mus. Z kolei ja powiem tak: obydwie części filmu to zupełnie jakby dwa dzieła. Pierwszej części dałbym ledwo dwa oczka na dziesięć, a i to z sentymentu dla genialnej twórczości Pratchetta. Zmusiłem się do obejrzenia drugiej części. I miło mnie zaskoczyła - dałbym jej dobre 6/10. Wyciągnąłem z tego średnią, i voila. 4/10 to dość prawidłowa ocena jak na ten film. Geniusz Terry'ego w książkach to jedno, a film to drugie - błędem byłby sądzić inaczej.

ocenił(a) film na 3
johnfifa

Mnie również się nie podobał. Szczerze mówiąc to zasnąłem podczas oglądania po około godzinie. Nie czytałem książek nie znam tej historii, ale film sam w sobie jest moim zdaniem słaby. Żona mnie obudziła na napisach końcowych. Być może to poprostu nie moja bajka, albo jestem już na to za stary. Czasem trzeba spojrzeć prawdzie w oczy ;-)

przybylak09

Jestem pewien, że gdybyś znał książkowy pierwowzór, inaczej byś spojrzał na film :)