Film jest naprawdę rewelacyjny, ale chyba nie dla każdego. Jest bardzo dziwny, co według mnie jest dużym plusem. Zalety to również muzyka, i ten niesamowity klimat który mnie przyciągnął. Repo Man w Stanach ma miano filmu kultowego, w Polsce chyba mało kto wie o istnieniu tak świetnego filmu
Nie rozumiem co może być kultowego w filmie, który zupełnie nic sobą nie reprezentuje: żadnej konkretnej treści, zero przesłasnia, nędzny humor, fatalna gra aktorska i żenujące zakończenie. Klimat od biedy dało się wytrzymać, ale non stop był on psuty przez kretyńskie zagrywki scenarzysty. Myśłałem, że będzie to film poświęcony w pewnym stopniu muzyce punkowej, jako że Igi Pop także maczał w tym palce. Przeliczyłem się... wyszło z tego niezrozumiałe guano.
Dla mnie jest to jeden z najdziwniejszych filmów jakie widziałem. Z pozoru absurdalny, groteskowy jest bardzo wnikliwą satyrą na temat pierwszej dekady generacji lat 80 (punk -rock). Jak kiedyś ten film jeszcze poleci spróbuj obejrzeć go jeszcze raz, albo np. wejdź sobie na tą stronę i poczytaj trochę (powinieneś zmienić zdanie), chociaż to po angielsku http://id.mind.net/~extang/acRepo.html [id.mind.net/~extang/acR ...]
albo poczytaj sobie komentarze http://www.imdb.com/title/tt0087995/usercomments?start=0 [www.imdb.com/title/tt00 ...]
No cóż, argumenty na tych dwóch stronach są rozsądne. Myślę, że na pewno inaczej odebrałbym film, gdybym oglądał go w Stanach. Zrobię tak jak sugerujesz: przy najbliższej okazji obejrzę go, ale tym razem dokładniej. W sumie to jestem dość zaskoczony tym co przeczytałem :).
O kurde nie wierze, ze w Polsce są ludzie, którzy są wstanie zmienić zdanie i przyznać się do błędu...Miłe zaskoczenie...Naprawdę.
nieodparcie Repo Man kojarzy mi się z Big Lebowskim, a Otto przypomina mi Dude'a. i nie wiem o co chodzi z tą słabą grą aktorską - Otto taki właśnie miał być - obojętny i zuchwały, ale nie koniecznie rozgarnięty i zdeterminowany.
Ten film jest jak przerwa na nagi lunch w Las Vegas parano. To nie taki klimat lat 80. jak się spodziewano ,ale idealnie dopasowany do punkowych czasów w Stanach, zrobiony z partyzanta i wywrotkowo. Sprawdźcie inne filmy Alexa Coxa.