PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624525}

Koneser

La migliore offerta
2013
7,9 154 tys. ocen
7,9 10 1 153734
7,0 46 krytyków
Koneser
powrót do forum filmu Koneser

Gdyby nie to, że właściwie od momentu, w którym znalazł pierwszy mechanizm robota,
wiedziałem, że ktoś go wkręca. Wiedziałem, że ten ktoś to prawdopodobnie jego przyjaciel, bo
chyba żaden reżyser nie obsadziłby mistrza Donalda w roli marnego licytatora. Geoffrey Rush
zagrał fenomenalnie, ale nie mogłem uwierzyć, że główny bohater pomimo swojej choroby zatraci
aż tak instynkt samozachowawczy i pomimo afery szytej tak grubymi nićmi, nie zauważy, że jest
kręcony.

ocenił(a) film na 9
grzesiek_marek

Miłość jest ślepa ;-)

grzesiek_marek

moim zdaniem kwestia jego "zaślepienia" czyli to, że nie wpadł na to, że jest wkręcany pięknie oddaje ludzką naturę. Wydaje mi się, że on tak bardzo pragnął namiętności i uniesień, że zblokował się zupełnie na oczywiste sygnały, które mogliśmy dostrzec my widzowie.Virgil rysuje się nam jako człowiek o nadmiernym poczuciu kontroli (prawie we wszystkim- piękna scena w restauracji kiedy widzimy, że ma on osobną zastawę stołową), przerażony namiastką niepewności w swoim życiu. Myślę, że ta dziewczyna wyzwoliła w nim dawno tłumione żądze i do tego stopnia go to wciągnęło, że zamknął oczy na wszystko inne..