PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624525}

Koneser

La migliore offerta
2013
7,9 153 tys. ocen
7,9 10 1 153499
7,0 46 krytyków
Koneser
powrót do forum filmu Koneser

Oglądałem kilka filmów Tornatore, ten ewidentnie jest słaby. Banalna historia, w dodatku bez żadnej dramaturgii, nudna, nieciekawa. Podobnie jak inny jego film Nieznajoma-straszna kupa dla widza TVN lub Polsatu.
Te filmy nie mają nic wspólnego z jego poprzednimi Kino Paradiso, 1900 człowiek legenda, Malena. To było kino!!! Teraz ... hmm ... wygląda jakby ktoś inny to kręcił. Bez gustu, wrażliwości i pomysłu.

ocenił(a) film na 8
cummings1

Idź ciskać gównem gdzieś indziej, albo napisz konkretną, rzeczową i merytoryczną krytykę "znawco".

ocenił(a) film na 3
Sick_Fantasy

nie ciskam gównem "znawco":)ale dziękuję za rzeczową i merytoryczna krytykę z Twojej strony. niestety nie mogę polemizować gdyż Twoje argumenty są zbyt silne i merytoryczne.
ściskam Cię kluseczko

ocenił(a) film na 8
cummings1

I "kluseczko" nie odwracaj kota ogonem. To Ty rozpoczynasz niemerytoryczną krytykę, a więc w Twoim obowiązku leży obrona swoich argumentów, przede wszystkim podanie jakiś argumentów a nie jedynie subiektywnej opinii, która jest nic nie warta i możesz ją zachować dla siebie. Wartość merytoryczna pierwszej wypowiedzi jest zerowa, całkowity brak argumentacji, jedynie opinie jak "nieciekawe" (a gdzie uzasadnienie?) i niskich lotów porównania jak "kupa dla widza TVN lub Polsatu". Tak więc nie odwracaj kota ogonem. Chcesz skrytykować, napisz z ładem i składem, z uzasadnieniem i tak aby ta opinie miała wartość dla reszty potencjalnych widzów, albo nie pisz wcale bo ciskasz tylko gównem, pisząc bez podania argumentów i przykładów.

cummings1

Żałosny ten temat, skoro ten film jest w twojej opinii kiepski- to na pewno część społeczności filmwebu, która rozważa wybranie się na seans chciałaby wiedzieć co w obrazie Tornatore jest złe. Użyj swojego potencjału i oświeć nas. Bo na razie wygląda na to, ze zrobiłeś z siebie błazna,- a nazwanie filmu 'bardzo,bardzo,bardzo słabym"- to już przesada i idiotyczne zwrócenie na siebie uwagi.

cummings1

Może się nie podobać, ale na pewno nie jest słaby.

ocenił(a) film na 10
agUnieszkiii

Moim zdaniem ten film może się równać z Maleną. Jest delikatny i na pewno nie przekombinowany. Mi się osobiście bardzo podobał. Muzyka w tym filmie odgrywa wielką rolę. Mogłabym jeszcze raz go obejrzeć.

cummings1

masz sporo racji, za bardzo wymyślone, nie uwierzyłem w tą historię, można było rąbnąć dziadkowi obrazy dużo prościej, a sprzedaż ich nie byłaby łatwa

natomiast tzw. część artystyczna filmu b. dobraa