PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=721672}

Koniec przyjaźni

Cybernatural
2014
5,6 23 tys. ocen
5,6 10 1 23228
6,1 15 krytyków
Koniec przyjaźni
powrót do forum filmu Koniec przyjaźni

No dobra, obejrzałem, wciągnął mnie, jak mało który. Akcja się nie urywa (czasem się ciągnie, bo nasza protagonistka jest wyjątkowo mało zdecydowana i klika w linki z prędkością 1 klik na minutę), całkiem ciekawa forma i przyjemny przebieg zdarzeń, nieco irytujący bohaterowie.
Ale summa summarum - jaka jest konkluzja? Mam współczuć tej dziewczynie, co się zabiła? Bo yyy... spiła się jak bela i popuściła w spodnie?...

Trochę nie bardzo rozumiem przesłania. Okej, z jednej strony widzimy, jaką krzywdę można wyrządzać samymi plotkami, jak niewiele wystarczy, by - nawet w sytuacji kryzysowej - kłócić się z domniemanymi przyjaciółmi... ale samo założenie fabularne upada pod naporem nielogiczności. Bo oto skrzywdzoną ofiarą jest osoba, o której nic nie wiemy. Wiemy tylko, że się zabiła, bo ktoś miał czelność śmiać się z jej nieodpowiedzialności.

Trochę słaba ta karząca ręka z zaświatów. Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nie śmiał się z pijanego na imprezie kumpla. Gdyby ich duchy miały karać swoich ''oprawców'', to momentalnie zniknęłoby 90 % studentów. Za te wszystkie malowane karne człony na czołach. :D