Ja odbieram ten film jako jeszcze jeden głos w sprawie LGBT.........+....i coś tam jeszcze
Takim mnie Boże stworzyłeś, mówi nowy papież. Niby tak, ale najwięcej szkody w sprawach ludzi innych niż hetero robi nachalna propaganda i kretyńskie przekonywanie ludzi , że inność jest cool i trendy. Nie jest. Jest odstępstwem od normy, z którego to odstępstwa nie należy sie śmiać, krytykować ani zwalczać. Trzeba akceptacji i zrozumienia. Ale też postawienia granicy tej akceptacji. Przez ostatnie lata granica ta jest przestawiana i naginana w głupi sposób. Europa dalej niech się zajmuje poprawnością polityczną a świat niech odjeżdża dalej. Nie ma ważniejszych spraw? Ekonomia, gospodarka, bezpieczeństwo narodowe. Tym się zajmujmy a nie macicą papieża. Żałosne to.
Zachęcam do zapoznania się z terminem interseksualizm, który nie jest tożsamy z dysfonia płciową.
A ja zachęcam do udania się ze swoją dysforią tożsamą interseksualnie na forum medyczne. To forum nazywa się filmowe i tu się nie roztrząsa medycznych problemów. A prawda jest taka, że całkiem dobry film zepsuto idiotyczną końcówką.
Staram się tego nie robić. No może trochę tak wyszło ale cała historia opowiedziana w filmie jest światopoglądowa.
historia opowiedziana w filmie dotyczy też medycznego problemu, więc może practice what you preach zamiast czepiać się innych
"A ja zachęcam do udania się ze swoją dysforią tożsamą interseksualnie na forum medyczne. To forum nazywa się filmowe i tu się nie roztrząsa medycznych problemów. "
co za odklejeniec xD "cała historia pokazana w filmie jest światopoglądowa".
bo film jest o wyborze głowy kościoła, kościół to religia, religia to światopogląd - czego się spodziewałeś? Jeśli piszesz o cechach płciowych wybranego papieża to nie - biologia nie jest światopoglądem, jeśli ktoś ma zielone oczy to nie jest światopogląd, jak ktoś ma kijka i macice od urodzenia to nie jest światopogląd - oraz to nie jest cała historia pokazana w filmie. Jesteś skrajnie niemądry, ale ważne że jestem na równi bo końcówki źle stosuje, wtedy czujesz się lepiej xD co za odklejeniec
W sumie to nawet dobrze, że takie filmy powstają. Ta, jak to nazwałeś inność, jest czynnikiem, na który jeszcze nie tak dawno, pomimo przeżytych 55-ciu lat, nie zwracałem szczególnej uwagi. Po prostu była, akceptowałem ją i tolerowałem.
Natomiast dzięki tego typu produkcjom, zwyczajnie zaczynam czuć obrzydzenie. Nachalność lewackiej propagandy, wmawiającej nam że czarne jest białe, że jedyne słuszne związki międzyludzkie to te mieszane czarnego z białym) że związek dwóch samców to standard, powoduje, przynajmniej u mnie, wręcz odwrotny skutek od zamierzonego przez twórców. I mam nadzieję, że twórcy nie spoczną w swojej bezmiernej głupocie, że skutecznie już wszystkim obrzydzą swą nachalnością tą tematykę.
Ktoś tutaj nie zrozumiał kompletnie przekazu, bo ma za dużo politycznej propagandy w głowie. Dotknij trawy Bracie.
Ktoś tu nie zrozumiał kompletnie co napisałem. Nie ma w tej wypowiedzi politycznej propagandy. Daleko mi do niej. Polityka to bagno i ja się w nie nie pcham. Piszę co myślę. Podobał Ci się film, ok gratuluję gustu. Ja jestem mniej zachwycony.
żałosne jest twoje oglądanie tego filmu teraz, gdy głośno jest o samym konklawe, jak taki nahype'owany leming w owczym pędzie.
Pisałem opinię kiedy nie było mowy o konklawe. I wydaje mi się że nie ma tam opinii o ludziach o odmiennej orientacji a jedynie o nachalnej propagandzie niektórych przedstawicieli tych środowisk, której mam po prostu dość. Piszesz że oglądanie i rozumienie filmu inne niż Twoje zasługuje na ubliżanie. Wyluzuj , każdy ma prawo do swojego zdania a agresja to brak argumentów.
Żałosny typie. Swoje kwestie światopoglądowe poruszaj sobie z kolegami przy piwie, albo rodzicami przy obiedzie. Mam wrażenie, że typy Twojego pokroju bardziej skupiają się na gejach niż gejem sami.na sobie
Brawo !!! Ale dałeś ognia, aż mi w pięty poszło. Zastanawiam się tylko kto z nas jest żałosnym typem ? Ok, przyznam że ja , zadowolony? Nic nie wiesz o mnie, nie znasz mnie a pozwalasz sobie na atakowanie . Robisz chamskie wycieczki w moją stronę. Lżej Ci ? Brawo.
A może nie chodzi o lgtbq..itd tylko o nowa era kościoła, zawsze papieżem był facet, a to glowa kościoła a teraz papiezem został i mężczyzna i kobieta w jednym. Może takie odniesienie do "Boga" który de facto płci nie ma. Gdyby film wyszedł że 20 lat temu to może by sie z genderem nie kojarzył bo tyle go w mediach nie było a teraz na wszystko patrzy sie przez pryzmat mainstreamowego przekazu medialnego, nawet jeśli autor co innego miał na mysli to większość zrzumie inaczej
Wszystko ci się popieprzyło od polityki której się tak wypierasz. W filmie nie ma mowy o żadnej orientacji ani lgbt - chłop urodził się hemoafrofytom - film porusza ten wątek bo w dzisiejszych czasach wiecznego podziału wiara powinna łączyć.
"najwięcej szkody w sprawach ludzi innych niż hetero robi nachalna propagand" To zdanie w kontekście tego filmu nie ma żadnego sensu skoro odnosi się do hemoafrofytyzmu. Jeśli przespaleś okres edukacji szkolnej powinieneś do niej wrócić jeśli pragniesz zakładać wątki na forum.
Piszesz że odstępstwa od reguły należy akceptować następnie ich nie akceptujesz. Jesteś czlowiekiem wielu sprzeczności i to polityka od której się odcinasz to zrobiła z twoją głową.
Cóż, tak ten film odbieram. A Tobie radzę nie oceniać mnie, bo mnie nie znasz. Nie galopuj w tą stronę. Inaczej postrzegasz film i ok, każdy ma prawo do swojej oceny ale wypisywanie jakim jestem człowiekiem to za daleko. Piszesz, że powinienem wrócić do szkolnej edukacji, bo go przespałem. Tego samego Tobie życzę . Zrozumiesz wtedy że nie ma czegoś takiego jak "hemoafrofyzm" jak piszesz kilkukrotnie a jeśli używa się określenia "chłop był hemoafrofytom" to na końcu powinno być Ą , nie OM, Ale to tak na marginesie. "Powinieneś do niej wrócić a nie zakładać wątki na forum" -mowa o edukacji szkolnej. Do zobaczenia w szkolnej ławce, pzdr
tolerancja. brrrr co za okropny koncept. powinniśmy zabijać wszystkim innych od nas, świat byłby lepszy <3
Czyż nie tym zajmują się lewacy, gdy tylko zapewnić im władzę, środki i poczucie bezkarności? Zresztą, historia uczy, że czerwony terror dotykał częstokroć niedawnych towarzyszy wspólnej sprawy. Obecnie dotyka on nazbyt często dzieci oraz osoby starsze, bezbronne. Zatem ten twój postulat nie budzi we mnie zaskoczenia a jedynie niezgodę. Już teraz lewactwo postuluje zabijanie osób, nad którymi opieka mogłaby się wiązać z codziennym trudem, niewygodą czy innym dyskomfortem. Tak, aborcja i eutanazja to zabijanie ludzi. P.S.: Ujawniasz trudności w zakresie odmiany rzeczownika przez przypadki. To jest materiał dla czwartej klasy szkoły podstawowej. Może wróć do podstaw edukacji... albo i nie, kompromituj się na pełnej k...
nie wiesz jak odbieram film, nie wypowiedziałem się o filmie i to jak go ty odbierasz też mam w dupie. Pisałem na temat twojej wizji widzenia świata, która jest totalnie odklejona od rzeczywistości - i na tej podstawie oczywiście da się cię ocenić. Ale dla ciebie inne końcówki są ważne xD
Ale on miał pałkę i jajka, do 30-stki nawet nie wiedział, że ma jajniki. Może ty też tak masz, sprawdzałeś :D
Hermafrodytyzm u ludzi to też istnieje od tysięcy lat, tak bywa w naturze. Jakby ten Benitez był przebraną za faceta babą z LGBT na sztandarach to może twoje teorie z dvpy miałyby jakiś sens. A jak był tylko obojniakiem lub innym mieszańcem to spokojnie papieżem może być, bo pałka i jajka są na miejscu.
Za czasów Jezusa i póżniej przez prawie 2000 lat nikt nie sprawdzał czy ktoś ma ekstra jajniki w brzuchu lub jakieś inne chromosomy.
Odwołując się do twojej poetyki to te metody sprawdzania kto chłop a kto nie to wymysły obenych szatanów :D