Kot w butach: Ostatnie życzenie

Puss in Boots: The Last Wish
2022
7,8 63 tys. ocen
7,8 10 1 62871
7,2 40 krytyków
Kot w butach: Ostatnie życzenie
powrót do forum filmu Kot w butach: Ostatnie życzenie

Jeśli to ma być najlepszy film Dreamworks, to chyba jedynie dla najmłodszych. Nic tutaj nie działa, ani humor, ani przesłanie, ani animacja. Wszystko jest wymuszone i sztuczne. Od początku do końca można. Wszystko przewidzieć, w dodatku scenariusz obfituje w wulgaryzmy i głupich bohaterów. Rozumiem dobre chęci, ale forma ich realizacji jest dla mnie wyjątkowo sztuczna i wymuszona. Najlepiej widać to w prologu. To tylko moje zdanie, fana Dreamworks a nie jakiegoś Marvela.

użytkownik usunięty
Radoslaw_Pszeniczny_489

Twój komentarz nie ma sensu...

Dla mnie ma, bo nie mogę wciąż wyjść z podziwu jak słaby jest to film, a najbardziej dziwi fakt, że wszystkim się podoba. No ale cóż, inne czasy.

użytkownik usunięty
Radoslaw_Pszeniczny_489

Wszystkim? Ja cały czas czytam wpisy o tym jaka przeceniona i bezwartościowa jest ta produkcja...

O. Ja natomiast czytam o niej same przychylne i pełne gloryfikacji opinie.

Radoslaw_Pszeniczny_489

Ciekawe gdzie są takie wpisy. Z wielką przyjemnością poczytam.

użytkownik usunięty
Radoslaw_Pszeniczny_489

One są tutaj na Filmwebie. Jeżeli na forum widzisz tylko te "przychylne i pełne gloryfikacji opinie", przypominam, że przy tym filmie jest 5 stron pełnych różnych wpisów i negatywne wypowiedzi najpewniej będą na tych dalszych (tak działa filtr tej strony, że krytyczne komentarze są najczęściej na końcu listy).
Sam widziałem tematy typu "Tragedia", "Przerost formy nad treścią" i parę innych. Może nie przewaga takowych, ale jest ich dużo jak na film z tak wysoką średnią oceną.