Film brutalny . Przepełniony agresją i strachem . Córka momentami zasłaniała oczy .
Dialogi tępe i wulgarne. To nie jest bajka dla dzieci w wieku 6+. Powinno być od 12 lat.
Specjalnie dla Pani założyłem konto by poinformować że ktoś tu chyba jest niedojrzały... 1. Zakładanie konta tylko po to by negatywnie ocenić film animowany na które poszło dziecko. Kto ocenia ? Pani czy Pani córka? Człowiek się stara...Robi piękne animacje, ciekawe postacie i dobrą fabułę tylko po to by dostać najgorszą ocenę bo MAŁE DZIECKO SIĘ BAŁO
2. Jak Pani tak troszczy się o swoje dziecko to chyba nie były oglądane zwiastuny , nieprawdaż? Chodzi mi o to że w każdym zwiastunie tego filmu pojawia się scena z tym wilkiem a w informacjach jest podawane o pikantnym humorze.
3. ''Dialogi tępe i wulgarne" - ktoś tu zapomniał że to film o 6+ więc nikt nie oczekuję barwnych dialogów , a co do wulgarności ... Najpewniej chodzi o scenę kiedy ten pies robi wiele razy BIP BIP BIP to nie oszukujmy się.. tam mogło być wszystko a że głodnemu to nawet chleb na myśli to nie wina reżysera ( Pani córka w tym wieku to jedyne co powinna wymyśleć to ,,pupa" ,,dupa" lub ,,kurde")
4. Byłem na tym w kinie i nie widziałem by inne dzieciaki poniżej 12 lat płakały ,krzyczały lub wychodziły . Każdy się śmiał z tego poziomu humoru
5. Jak rozumiem Pani nienawidzi tego filmu bo jedną gwiazdkę daję się chyba za najgorsze filmy które nie zrobiły nic by zasłużyć na więcej?
P.S.
Takie wpisy daję się na facebooka a nie tutaj
Generalnie jest to film 12+ chociaż nie widze 9latków przerazonych tylko rozesmianych a "cenzura" ma byc aby rozbawić dzeci.
Zrozum mały rozumku, że to nie jest film dla sześciolatki. Podobnie jak słynny animowany film z parówami w roli głównej.
W pełni rozumiem. To absolutnie nie jest film dla młodszych dzieci. A przy takiej ilości agresji i przemocy chyba w ogóle.
jako ponad 40latek odczułem dreszcza na widok czerwonych oczu wilkołakowatego Wilka/Śmerci (ze świetnym polskim dubbingiem), więc kilkulatek może się przestraszyć, dialogi rzeczywiście tępe
film nie dla dzieci, niech się dorośli zachwycają jak chcą, ale to już kwestia wrażliwości i wyobraźni, jak taki potrzaskany Jacuś-Placuś, czy psychodeliczna, czerwonooka śmierć mogą zadziałać na młodsze dziecko. Podzielam zdanie, że powinien być od 12 lat. Da się o życiu bez takich bezmyślnych nawalanek..
Taka niesamowita animacja, postać antagonisty chyba najlepsza w historii oraz rewelacyjny morał a ty film oceniasz na 2 ponieważ się biedne dziecko boi?!
Gdybym oceniał ten film, jako kino 'dorosłe' pewnie dostałby więcej, bo sama animacja i lepsze fragmenty fabuły rzeczywiście cieszą. Niestety 'dzieło' jest pozycjonowane jako kino familijne i w tym kontekście dwa oczka to max, na jaki zasługuje. Złap trochę dystansu i popatrz na to przez pryzmat przekazu - wściekłe, wykręcone nienawiścią twarze i pyski, sceny epatujące agresją i przemocą, skrajnie negatywnie przerysowane postaci Jacka, jego ekipy, misiów, psycho-śmierć, etc.. To nie jest film dla dzieci, bez względu na to czy są zahartowane, czy nie. I przed tym należy przestrzegać.
Są bajki jak Bolek i Lolek albo my little pony tam nic sie nie dzieje i każdy bohater zyga tęcza tam proponuje chodzić jak ktos jest przewrażliwiony i czytać opisy o czym jest bajka zanim sie pójdzie do kina
My little pony, dzieję się bardzo dużo... Ta animacja jest zdecydowanie moją ulubioną, ale My Little Pony jako serial przebija ten film. W my Little Pony jest serio dużo przemocy i serial czasem kierowany jest do 12+ Przykładem jest nawiązanie do komunizmu w odcinku 5s 1/2 odc.
Piszesz poważnie?! "MLP" to jeden z najbardziej absurdalnych fenomenów społecznych i nigdy nie pojmę niezdrowej fascynacji czymś takim...
Sam bym tego nigdy nie powiedział, gdybym nie oglądnął. Spróbuj oglądnąć 2 - 1 sezony może cię zainteresuje, bo jest ich 9 i inne serię też są.
Sam nie jestem Bronym, obejrzałem cały show raz i jest tam parę naprawdę mrocznych konceptów (jak już wspomniany wstęp w 5 sezonie ze Starlight Glimmer i finał tego samego sezonu), dobre odcinki, złe odcinki, ale ogólnie bardziej na + niż -.
Jedyne co mnie bardzo denerwowało w tym show to niespójność w traktowaniu antagonistów. Kto oglądał ten wie, że nawrócenie albo dezintegracja lub wieczne uwięzienie w kamieniu zależy jedynie od widzimisie twórców.
Show w późniejszych sezonach zaczął być świadomym tego, że oglądają go też ludzie grubo po zalecanym wieku i dostosował się.
Ogólnie jak ktoś nie oglądał to polecam, bo show jest bardzo relaksujący i z dobrym przesłaniem (oprócz tych bardzo okropnych odcinków).
Według mnie końcówka miała namysł na kolejną serie MLP, lub 10 sezon. Jednakże dostaliśmy jakieś g*wno. Początkowo film mi sie spodobał z nowej generacji, ale potem już tylko gorzej było. Co do jeszcze samego serialu (4 generacji), uwielbiam go oglądać za mega przyjemny klimat, czego brakuje wielu produkcją.
O ile nowa generacja MLP to faktycznie rzyganie tęczą tak nie mam pojęcia jak można napisać o starej, 4 generacji że to słaby serial o rzyganiu tęczą-
To jest przykre, że ludzie chwalą jakieś różowe kuce, a ganią nowego "Kota W Butach", którego historia dla odmiany coś ze sobą reprezentuje...
Co xD
Jako osoba która kocha i MLP i Kota w Butach powiem tyle - trzeba naprawdę nie wiedzieć o czym są MLP żeby nazwać je jedynie "różowymi kucami"
Oba twory tak samo wartościowe w przesłaniu
Po wpisie wnioskuję, że należałeś do bronies gdy ten przeklęty fandom jeszcze istniał, więc dalsza "dyskusja" nie ma żadnego celu...
Co xD
Jestem fanem tego serialu ale jakimś specjalnym bronies się nie mogę nazwać, poza tym ten fandom nadal istnieje z tego co widzę w internecie
To czy jest się bronies w żaden sposób nie może kończyć naszej dyskusji, każdy będzie bronić dobrego serialu. To ty nie masz argumentów na swoją tezę
Świetna rada Wujku. Bardzo dobra rada!
Tylko żeby Ci żyła nie poszła, jak będziesz się tak dalej egzaltował.. ;)
Egzaltował xd cały tydzień szukałeś tego słowa żeby mi dowalić xd pewnie napiszesz ze jesteś bardzo zajęty ledwo znajdujesz czas żeby odpisać ok ok. Mam pytanko co byś zmienił w tym filmie żeby bajka była fajna i dla dorosłych i dla dzieci ?
Drodzy rodzice, czy zanim ruszyliście na film animowany ze swoimi dziećmi przeczytaliście opis? Oglądaliście zwiastun? Przeczytaliście recenzje?
Takie oceny „bo dziecko sie bało” bez sprawdzenia o czym jest film (przypominam film animowany nie musi być bajka) jest mocno krzywdząca.
Ależ owszem, ależ tak - ogladaliśmy, czytaliśmy..
Dziecko wyraźnie nie miało komfortu, mimo, że jest fanem Shreka, Pingwinów, widziało poprzedni film o Kocie w Butach i bardzo chciało pójść na ten. Żaden przewrażliwiony 'strachobzdziej'.
Taka ocena, bo to nie jest dobry film dla dzieci, po prostu.
Ładna graficznie, ale napierdzielanka. Przy wykrzywionych nienawiścią pyskach, po prostu wszelkie pozytywy bledną.
Odnoszę wrażenie , że ludzie nie myślą, film był reklamowany postacią ze shreka. A co mamy w shreku? W każdej części antagonista ginie (może poza częścią 4, ale ta jest najsmutniejsza), zjedzenie Farquada przez smoczycę, choćby, to brutalne nie jest? I oczywiście sporo podtekstów seksualnych. Brak rozumu po prostu
Straszyć mogły niektóre sceny, jak zmienianie ludzi w szkielety czy wilk. Też uważam, że nie jest to film dla przedszkolaków, ale ogólnie jest świetny. Co do przemocy to nie ma tam akurat nic strasznego, jest standardowo jak w każdej innej animacji.
Morał filmu: szanuj swoje życie. Dobrze, że to nakręcono, bo nikt przecież by się nie domyślił że życie jest piękne, lecz pełne zagrożeń, a człowiek może łatwo zginąć. Co ten film wnosi? Tylko kasę do kieszeni twórców.
Oceniliście film na 1, bo nie sprawdziliście, że to nie jest film dla małych dzieci? To nie jest wina filmu, tylko odbiorcy, że nie sprawdza na co idzie. Wystarczyło obejrzeć trailery, poczytać opinie, czy zobaczyć w internecie chociażby scenę z wilkiem. No, ale wiadomo lepiej iść nie sprawdzając, a później nisko oceniać film. Nauczcie się, że film animowany nie równa się filmowi dla dzieci.
Tym bardziej, że już 1 shrek miał sceny stanowczo nie dla 6-7 latków, a potem takie łachudry oceniają nisko , bo... Oczekiwały cały czas wesołej do porzygu historyjki.
@marvel89 potwierdzam cenzura w tej bajce jest tylko dla zabawy a ja z brzydkich słów nic nie słyszałem