Oglądałam 2 wersje króla lwa w jednej pierwszą piosenką jest krąg życia i Zazu śpiewa swój raport dla Mufasy, w drugiej całkiem inne słowa są i Zazu w tym raporcie mówi coś w stylu "hipopotamy zburzyły tamy, a słonie im tego nigdy nie wybaczą", która z tych wersji jest pierwsza, albo bardziej znana? ;) a i jeszcze w której dokładnie scenie widać ten napis z kurzu "SEX"? byłabyum wdzięczna za odpowiedź ;)
Z tego co pamiętam, to tam było: "hipopotamy zburzyły tamy, a słonie im tego nigdy nie ZAPOMNĄ" :) Nie słyszałam nic o żadnych nowych wersjach, dla mnie ta jest jedyna i chyba pierwsza, bo z kasety VHS z 1996 roku :) O tym napisie "sex" też słyszałam już wiele razy, ale ja znam wersje z napisem powstałym z tumanu kurzu, który unosi się gdy Simba biegnie ratować Lwią Ziemię, która upadła gdy Skaza doszedł do władzy. Simba biegnie wtedy przez pustynię. Osobiście ja się tego napisu nigdzie nie dopatrzyłam...
http://farm3.static.flickr.com/2227/2384369676_f74afe5424_o.jpg
Proszę link do fotki, gdzie widać ten słynny napis :))
A co do wersji filmu to mam obie, jedną na VHS (dziwie się że jeszcze działa) i na DVD Wydanie Specjalne :))