Bez najmniejszego wahania daję piękną dziesiąteczkę.
Cieszę się, że przyszło mi wychować się na tak pięknych bajkach. Myślę, że jeszcze wiele razy do nich powrócę (dwie części "Króla Lwa" obejrzałam w poprzednim roku; jak zawsze rozkleiłam się przy śmierci Mufasy), bo do muzyki powracam średnio raz na dwa dni. :)
KL to obowiązkowa pozycja dla każdego, i mam nadzieję, że Disney wróci kiedyś do swoich korzeni, a gnioty typu "Hannah Montana" odejdą w niepamięć...
Znowu mówię: OBEJRZYJCIE ZAPLĄTANYCH A NIE "KIEDYŚ TO BYŁY BAJKI" ,"DISNEY NIE WÓRCI" DO JASNEJ CHOLERY.
daj sobie już spokój z tymi Zaplątanymi. Poczekajmy, a nie reklamujesz tę bajkę jakby to nie wiadomo co było - pewnie jednorazowy "wyskok" Disneya nim znów zbombarduje nas Hanną Montaną... Ochłoń. Pewnie Króla Lwa oceniłeś na góra 5/10..
To zobacz. Król Lew jest dla mnie ARCYDZIEŁEM. Wstawiłem bez wahania piękną DZIESIĄTECZKĘ. Wcale nie reklamuje tego filmu (a tak w ogóle to dla mnie to JEST COŚ NIE TO CO DLA CIEBIE JWS). Po prostu wkurzają mnie ludzie, którzy nie wiedzą jak jest teraz a gadają i krytykują. A jakbyś się trochę orientowała to wiedziałabyś, że hanna montana to nie prawdziwy Disney, tylko durny serial dla nastolatków i nie masz prawa nawet myślec, że jego twórcą jest Disney. Nasza kochana wytwórnia wróciła i to na pewno na dłuższy czas, sądząc po nadchodzących projektach. Co jest następne?- Puchatek, co potem?- Król Elfów. Z takich filmów właśnie słynie Disney. A Ty jak chcesz możesz sobie oglądac JWS i inne dziadowskie filmy DreamWorksa.Dream? Moim dreamem jest do, żeby przestali robic animacje, bo niszczą klasykę.
JWS to Jak wytresowac smoka. A do Cleaa: Roszpunka (tytuł Zaplątani trochę drażni) nie jest filmem z przesłaniem i muzyką, bajeczną animacją ze świetnymi bohaterami i scenami zapadającymi w pamięc?
Hannah Montana nie jest produkcji Disneya ? A czyjej ? :-)
Cóż, jak dla mnie stary Disney wróci dopiero wtedy, kiedy pojawią się dobre, zwyczajne animacje typu "Król Lew", "Pocahontas", "Zakochany Kundel"... obrazy z przesłaniem, piękną muzyką; czyniące z dzieciństwa naprawdę dobry okres.
na to nie licz, ze kiedys takie "zwyczajne animacje" jak to nazywasz powroca, bo teraz jest moda na nowa grafike, nowe efekty, a o 3d,hd nie wspomne. pierwszym elementem ktory dzis wplywa na ocene animacji jest wyglad swiata przedstawionego i postaci. dzisiaj w modzie sa te nowe osiagniecia animacji wiec nie licz na takie "przestarzale" animacje. przyklad: nowe wydanie kubusia puchatka w jakims hd czy tam 3d. zobacz sama.
co do bartekbasista: JWS był pierwszą ciekawszą animacją jaką obejrzałem od dłuższego czasu obok zaplątanych stąd taka a nie inna ocena. z animacji lubię jeszcze epokę lodowcową, shreka cz.1 i tyle. :)
JWS też bardzo mi się podobał, dla mnie to najlepsza animacja od DreamWorks (jedyna która może się równac z Disneyem i Pixarem. Źle napisałem to zdanie. Chodziło mi o to, że mi Zaplątani podobali się tak jek tobie JWS, a w sumie to nawet więcej bo oceniłem na 10. Ty oceniłaś Zaplątanych na 8, a ja JWS na 8. Zaplątanych trzymam wyżej, bo były tam świetne piosenki i ta muzyka do mnie trafia bardziej .Taki klimat nadaje temu filmowi. Posłuchaj chociaż tego:
http://www.youtube.com/watch?v=i2_M9a2r7os&feature=related
i tego:
http://www.youtube.com/watch?v=h73nhXW-V1Y
i wsłuchaj się w tą muzykę:
http://www.youtube.com/watch?v=dzfnY4sDevY
po niemiecku ale chodzi o muzykę
I zgadzam się z tobą, że nie będziemy mieli już tak animowanych filmów. Szkoda. Ale jak te inne będą dobre.