PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

W 1994 roku powstało tyle dobrych filmów że uznałem że jest to najlepszy okres dla kina.
A tot niektóre z nich:
Święty Mikołaj,Forrest Gump,psy 2,Ksiądz,Legenda pijanego mistrza,Wywiad z wampirem,Cud na 34.ulicy,Nieśmiertelny 3,Kickboxer 4,Strefa zrzutu,Ace Ventura:psi detektyw,głupi i głupszy,Kruk,speed,MacGyver ku zagładzie świata,Maska,Król Lew,Skazany na Shawshank,Leon Zawodowiec,Nowy koszmar Wesa Cravena.
A to tylko niektóre z genialnych filmów powstałych w 1994 roku.

Co o tym mym myślicie?

ocenił(a) film na 8
Kamtaro1994

Całkowicie się z Tobą zgadzam, kiedyś były tworzone o wiele lepsze filmy, i to nie tylko w 1994r. Ojciec Chrzestny powstał o wiele wcześniej, a jest jednym z najlepszych filmów, jakie udało mi się zobaczyć. ;) Teraz rzadko udaje się stworzyć coś, co powalałoby fabułą i przesłaniem, a nie tylko efektami specjalnymi. Podobnie jest z muzyką, kiedyś była lepsza. A najciekawsze jest to, że często tęsknię za czasami, w których nigdy nie żyłam. Ech...

ocenił(a) film na 7
Kamtaro1994

...
Wiesz,jakby nie patrzeć,w każdym roku można znaleźć kilkanaście lub kilkadziesiąt wspaniałych,fajnych lub po prostu dobrych filmów.
Głupi i głupszy,MacGyver: ku zagładzie świata,Nieśmiertelny 3,Kickboxer 4... co to kurna ma być,połączenie arcydzieł kina z jakimiś badziewiami?

a gdzie niektóre arcydzieła z tego roku, jak Pulp Fiction czy Urodzeni Mordercy? Lub dobre filmy,jak True Lies czy Klient?

A rok 1995? Wystarczy tylko kilka pozycji
Seven,Toy Story, Apollo 13, Pocahontas, Braveheart, 12 Małp...

A rok 1996?
Jerry Maguire, Dzień Niepodległości, Twierdza, Czas Zabijania, Klatka dla Ptaków, Uśpieni, czy jedna z najlepszych i bardzo niedocenianych parodii filmów o kosmitach,z plejadą gwiazd,czyli Marsjanie Atakują?

Można by tak wymieniać i wymieniać,widać,że musisz jeszcze dużo nadrobić.

sarimatian

,,a gdzie niektóre arcydzieła z tego roku, jak Pulp Fiction czy Urodzeni Mordercy? Lub dobre filmy,jak True Lies czy Klient?"
Odp ,,A to tylko niektóre z genialnych filmów powstałych w 1994 roku."

ocenił(a) film na 7
Kamtaro1994

Bywały lata lepsze:)
Nie wiem,co odpisywać osobie,która za genialne filmy uznaje Głupi i głupszy,MacGyver: ku zagładzie świata,Nieśmiertelny 3,Kickboxer 4,Nowy koszmar Wesa Cravena czy Ace Ventura:psi detektyw...
Chyba tylko poczekać,aż dorośnie,lub obejrzy więcej pozycji i bardziej sobie gust wyrobi:)

sarimatian

Ace Ventura:psi detektyw i Głupi i głupszy to genialne komedie takie same jak Maska.