PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Na TVP1 o 20:20 w święto Trzech króli

użytkownik usunięty
matimat17

dzięki za informację :)

ocenił(a) film na 9
matimat17

Wielkie dzięki!

ocenił(a) film na 7
matimat17

dzięki za info

ocenił(a) film na 7
matimat17

dzięki:) aż trudno uwierzyć, że pierwszy raz w tv:))

ocenił(a) film na 10
matimat17

No nareszcie, akurat przed chwilą przejrzałem program na ileś tam dni i akurat kliknąłem na 6 styczeń i okazało się, że to prawda. Och wreszcie TVP pokaże coś normalnego, a nie w kółko jakieś badziewia w stylu nie ma to jak hotel, czy hotel, czy też camp rock.
P.S. Żeby tylko nie zapomnieć i nie przegapić.

ocenił(a) film na 10
barszym53

Myślę że nie ma możliwości by o tym zapomnieć .:)
Tylko pewnie niestety puszczą nowszą wersję.Ale bądżmy dobrej myśli ,że to będzie wersja z 94 roku. :)
Ciekawe też co się u nich zmieniło że jednak Król Lew pojawi się w tv.Czyżby ostatnio tracili na królu lwie .

ocenił(a) film na 7
micha145

będzie w oryginalnej wersji :) a we wrześniu "odswierzony" w 3D w kinach

ocenił(a) film na 10
Pijanowski

A właśnie miałbyć odnowiony cyfrowo w kinach imax w styczniu jakoś.
To bardzo dobrze że oryginalna,oglądało się setki razy starą wersję i nie można się przestawić na nową tak łatwo ,a i nie chce.
Dobrze było by by ktoś nagrał ją.Bo ciężko zdobyć tą z 94 na dvd.A kaset nie ma jak odtwarzać na razie :)

ocenił(a) film na 10
matimat17

ładne jaja xDD Król Lew w TV tego jeszcze nie było. 17 lat na to czekałem :D

ocenił(a) film na 10
matimat17

Normalnie gały mi wyszły na wierzch - prawdopodobnie film o najdroższej licencji telewizyjnej ( z jakiegoś powodu go nie było 17 lat w TV i to chyba nawet na kanałach typu HBO czy Canal+) będzie w TVP 1. Akcje telewizji publicznej rosną w moich oczach. Teraz tylko przekonać domowników do wspólnego seansu, co może nie być proste. 6 stycznia 2012 - święto fanów KL. Oby to nie był zwiastun końca świata.

ocenił(a) film na 8
feeniks

A w niedziele ósmego o 14:15 powtórka

użytkownik usunięty
feeniks

Nie zdziwię się jak na przestrzeni tego roku zobaczymy w TVP jeszcze KL 2 i KL 3.

użytkownik usunięty
feeniks

A mi się wydaję, że Król Lew z kilka lat temu chyba w 2002 roku lub 2001 był na Fox Kids w okresie świąt. Albo był w planach. Pamiętam w swojej głowie program telewizyjny z tamtego czasu.
pierwszy raz w Polskiej TV i myślę, że narazie to będzie ostatni na kilka następnych ładnych parę lat. W amerykańskiej ABC, której część akcji należy do Disney'a, puszczono Króla Lwa z parę dosłownie razy w HD i przed (rok/2 lata) premierą na Blu-ray-u i więcej nie puszczono. Król Lew to towar deficytowy, będący złoto dajną gęsią Disney, zwłaszcza, że jest królem animacji nie tylko klasycznych i zwykłych filmów Disney'a, ale też innych filmów animowanych z innych wytwórni, dlatego na pewno sprzedano emisje na kilka razy. Moje słowa okażą się prorocze, jeżeli nie zobaczymy nadal tego filmu w Disney Channel.
Czy emitowanie w TV tego filmu, to przypadkiem nie profanacja "króla"?? Trudno mi powiedzieć, bo jak nie było Króla Lwa w TV, to śmiało można było powiedzieć, że to jeden z naprawdę znakomitych filmów, których nie trzeba puszczać na małym ekranie. Z drugiej strony dzięki temu ten film trafi do szerszej publiczności i zyska nowych fanów.
Ja sam obejrzę ten film i mam nadzieję, że puszczą starą wersję z czołówkową, niezmienioną piosenką, po mimo, że mam ten film we wszystkich dostępnych formatach: VHS, DVD, BD i 3DBD i uwierzcie każdy trochę się różni. Może telewizyjna wersja też nabierze nowego smaku.
Dla ambitnych polecam poszukać odniesienia do Hamleta podczas oglądania.
Życzę miłego oglądania i krąg życia niech trwa!!

ocenił(a) film na 10

wiesz co bardzo możłiwe że będzie na disney chanel. bo puszczają piosenki z niego w przerwach na reklamy.Przynajmniej jedną widziałem.

użytkownik usunięty
micha145

OOo ciekwe, to pewnie bedzie

ocenił(a) film na 10
matimat17

Po 18 latach w końcu się udało. No ale przynajmniej jest nareszcie jakaś okazja by pochwalić naszą telewizję.

ocenił(a) film na 10
lew890

aaaaaale będzie oglądalność ! ^^

ocenił(a) film na 10
jestemtwoimojcem

król lew w telewizji jeeeeeeeeeessssssssssssssstttttttttttttttttttttttttttttt jak byłem mały to zawsze to oglądałem i nawet do tej pory pamiętam i nadal lubię ten film ale mam dylemat bo w ten sam dzień jest WP ale jednak będę oglądać KL a gdy się skończy to obejrzę WP

ocenił(a) film na 10
BoromirzGondoru

Jakby to ująć :
Hakuna Matata ;D

ocenił(a) film na 10
Kingusia2416

zawalili sprawę Wp w super kinie co wybrać;/?
na Królu byłem w 3d więc chyba WP;]

ocenił(a) film na 9
Bleach250

Wolę jednak króla bez reklam niż wp na tvn, gdzie godzina to reklamy

matimat17

na 100% oglądam :)

matimat17

Jak dzisiaj zobaczylem w programie TV, ze jutro w TVP bedzie Krol Lew naprawde sie zdziwilem. Nie spodziewalem sie, ze dozyje tego momentu :P Tego nie mozna przegapic, trzeba przypomniec sobie czasy dziecinstwa i obejrzec :)

Liquid_Ex

W końcu !
Cos czuje, że będzie duża oglądalność. Oryginalna wersja, rok 1994...Mój Boże. To moje dzieciństwo! :))

użytkownik usunięty
matimat17

na 100% obejrzę :) oj te czasy z dzieciństwa...Hakuna Matata :D

ocenił(a) film na 10

Dzięki wielkie za info!! Hakuna Matata ;D

ocenił(a) film na 9
matimat17

Z pewnością obejrzę, czasy z dzieciństwa i jedna z najlepszych(jeżeli nie najlepsza) bajek powraca. :)))

ocenił(a) film na 9
matimat17

Viva Lion King!

ocenił(a) film na 9
matimat17

dzięki za info ! oglądam 100%

Kosiwymiatacz

Ja tez obejrzę :-)

matimat17

http://kwejk.pl/obrazek/806194/kr%C3%B3l,lew.html

matimat17

pisząc w TV macie na myśli TVP czy ogólnie dostępną telewizję w Polsce?? Gdy byłem dzieckiem oglądałem KL w TV, nie z VHS nie z satelity ani Wizji TV po prostu w TV, więc jakoś nie chce mi się wierzyć że to 1 raz w ogólnodostępnej

ocenił(a) film na 9
borsaty

W TV leciał tylko serial Timon i Pumba.

ocenił(a) film na 10
matimat17

A jakże, będziemy oglądać:)

ocenił(a) film na 10
Fantassia

Serio pierwszy raz w polskiej telewizji? Nie miałem pojęcia. Zobaczę oczywiście. Widziałem go w 1994 roku w kinie ostatnio.

ocenił(a) film na 10
matimat17

Po prostu świetnie:D. Uwielbiam ten film - najlepszy Disneya;)