Jest to moja najulubieńsza bajka z dzieciństwa i oglądałam ją dziesiątki razy, a nawet naśladowałam bohaterów ;D
Też uwielbiałam tę bajkę :) Razem z koleżankami i siostrą bawiłyśmy się w Króla Lwa :) Polecam wszystkim dzieciakom a także i tym, którzy nie mieli szansy zobaczyć ją w dzieciństwie ;)
powinni to puscic kiedys w kinach tak by jak najwiecej osob poznalo te niesamowita historie... nie, nie przesadzam. ten film jest jedyny w swoim rodzaju i niemalze obowiazkowa pozycja dla kazdego dzieciaka - nawet tych nieco wyrosnietych;d
Szczerze 'pisząc' nie znam osoby, która nie lubi tego filmu. Darzę go wielkim sentymentem.
Byłem na tym w kinie z swoją pierwszą dziewczyną. Miło to wspominam. Potem widziałem Króla lwa jeszcze dziesiatki razy. Super bajka 8/10.
Jest to najlepsza bajka Disneya a na pewno jedna z nielicznych którą mogę oglądać po dziesiątki razy mimo że już skończyłem 20 lat . :) Nie ma to jak dawny Disney ile razy bym nie oglądał "Króla lwa" tyle razy się wzruszam szkoda ze nie ma już takich bajek. A co do kina gdyby puścili "Króla lwa" jeszcze raz na duży ekran poszedłbym na seans bez wahania :D