Moje dzieciństwo.. Pamiętam, jak oglądałam ten film na VHSie, praktycznie znałam na pamięć, ulubiona bajka, nigdy mi się nie znudziła :) A teraz Disney produkuje tylko seriale o gwiazdkach itp. Szkoda :(
znalem wszystkie piosenki, dialogi, odgłosy, to był film kurcze... oglądałem jakieś 80 razy;D leciał na vhs'ie non stop nawet jak nie patrzyłem na telewizor
Też mam podobne wspomnienia. Ta animacja Disneya miała nielichy wpływ na całe pokolenie ludzi urodzonych w drugiej połowie lat osiemdziesiątych.
najpiękniejsza bajka mojej młodości,...z tą piękną, ale jakże smutną muzyką..bajka poruszająca do głębi..
u mnie identycznie, najwspanialsza bajka z dzieciństwa, magiczna, znałam całą na pamięć i nigdy nie miałam dosyć. Niedawno obejrzałam po dość długiej przerwie i już jak jest to słońce i piosenka na początku to się popłakałam. Pamiętam jak zawsze ubolewałam nad śmiercią Mufasy...
ta bajka była najwspanialszą bajką jaką widziałem były tam wzuraszające i śmieszne sceny . Genialna animacja
te same odczucia, zawsze jak pomyślę o jakiejś dobrej bajce, to pierwszy przypomina mi się Król Lew. można oglądać 1000 razy i nigdy się nie znudzi.
fantastyczna :) na zawsze z olbrzymią dozą sentymentu pozostanie w moim sercu :)
i trzeba będzie ją w przyszłości puścić swoim dzieciom ;p
Najlepsza bajka;p wspomnienia z dzieciństwa:D Dziś znów ją oglądnąłem i dalej tak samo cieszy:)
ja tam płakałem jak oglądałem scene jak ten lew umierał. pamiętam, że też to kiedyś oglądałem na VHSie xd
"ten lew" to był Mufasa, największy skurczbyk na Lwiej Ziemi. Okaż szacunek królowi :D
Na szczęście niektorzy jeszcze myślą tak samo jak ja.Już myślałam że świat zatopiony w tej zbrodni Disney Channel na Walcie Disneyu,nie pamięta starych,ukochanych klasyków..Zgadzam się calkowicie.Moje wspomnienia z dziedziństwa są wyraźne,ich się nie da okłamać:uwielbiałam dawnego Disneya.Każdy film miał w sobie magię i czar.A teraz..Odwracam głowę od kolorowych plakatów Disney Channel i myślę 'Ja nigdy nie zapomnę o dawnych bajkach,które mnie zmieniły i o tym jaką krzywdę robią dziś dzieciom"