PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 595 tys. ocen
8,2 10 1 594977
8,5 88 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Dubbing nowy czy stary?

użytkownik usunięty

Który bardziej Wam się podoba i dlaczego?

Jest tylko jeden dubbing. Dwie wersje są, ale tylko piosenki "Krąg życia". Jak dla mnie stara lepsza.

ocenił(a) film na 8

Oryginał najlepszy, nienawidzę dubbingu, przede wszystkim ze względu na muzykę. No chyba, że Shrek, tam dubbing jest dobry ;d

ocenił(a) film na 10
waldemarog

Akurat polskie dubbingi są dobre , i z tego co widzłam na yt to zagraniczni użytkownicy też je chwalą. Ale według gustu.

ocenił(a) film na 8
Cleaa

Chodzi mi o to, że wolę słyszeć oryginalną ścieżkę dźwiękową, a przede wszystkim głos aktorów, nie mówię, że dubbing jest zły ;] Jeszcze gdy jest to film animowany to dubbing przechodzi i jest ok, ale film z dubbingiem? np. taki harry potter. Tego nie rozumiem ;)

waldemarog

nie wiem jak wy, ale jak ja posłuchałem angielskiej wersji króla lwa, to nawet przyznam że polska wersja mi się bardziej podoba, nie tylko dlatego, że jestem Polakiem i najbardziej rozumiem w tym języku, ale np. uważam że w polskiej wersji głos młodego Simby bardzo do niego pasuje ( młodej Nali też) a jeżeli chodzi o dubbing Timona czy Zazu to zupełnie nie umiałem się przestawić i słuchać "angielskiego" Zazu :) Ale jeżeli chodzi o rzeczonego Harry'ego Pottera to stoje murem za waldemarogiem: części 1-3 co prawda zawsze oglądałem z dubbingiem i było ok, ale te późniejsze - zdecydowanie bardziej wolałem z napisami, bo polski im wtedy za bardzo nie wyszedł - moim zdaniem oczywiście :)