PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Na tej stronie jest napisane, że Polska premiera tego filmu jest za 13 dni? O.o
O co biega?

ocenił(a) film na 10
martosz345

Nie mogli sobie odmówić kolejnej masy pieniędzy płynących z seansów 3D, więc "Król Lew" ponownie wchodzi do kin.

Cleaa

Nie ponownie, a po prostu wchodzi do kin. W Polsce "Król Lew" nie doczekał się swojej premiery kinowej.

stickman_3

O ja pierniczę... Serio? Jaka masakra! 3D opanowuje świat!

użytkownik usunięty
stickman_3

Krół Lew był wyświetlany w polskich kinach. Na pewno się nie mylę bo pamietam że byłam na seansie jako dziecko, więc musiała być premiera w 1994 albo trochę później

ocenił(a) film na 10
stickman_3

W 94' "Król Lew" również polskie kina odwiedził, zatem podtrzymuję "ponownie". :-)

ocenił(a) film na 10
stickman_3

Sam byłe w kinie w 95 roku, więc jaką premiera musiała być. Teraz po prostu będzie premiera 3D

ocenił(a) film na 7
stickman_3

Ja też byłam na tym filmie w kinie.

użytkownik usunięty
Cleaa

Również byłem w kinie na Królu Lwie. Kina już nie ma, ale pamięć po seansie została. ;]

ocenił(a) film na 10
martosz345

pierwszy raz na Filwebie jesteś?;) Zawsze taka bzdura wychodzi jak film wchodzi ponownie do kin czy to w 3D czy tam odnowiony. Zobacz np. Toy Story albo Casablanca:)

Razjel

Jak dla mnie jest to jakaś patologia. Niech mi ktoś wytłumaczy czemu ma to służyć?

ocenił(a) film na 10
Grievous

No beton jak choo...:) Kiedyś myślałem ze pewnie szybko to zmienią, jakaś dodatkową rubrykę czy coś na takie wznowienia... ale widocznie nikomu na tym nie zależy i takie głupotki sobie są i już:)

Razjel

masakra :/ Mam już serdecznie tego warjactwa wokół 3D :////
Klasyka jest tak fajna jako właśnie klasyka. Nie powinno się jej zmieniać, bo jest nowy "trend"
Przynajmniej tak mi się zdaję

ocenił(a) film na 10
martosz345

"Król Lew" w 3D to najgorsze, co Disney mógł nam zrobić...

Wojnarukf

Zanieczyszczenie kina ;)

ocenił(a) film na 9
martosz345

Oj tam oj tam. Nowe pokolenie będzie mogło film zobaczyć - to chyba dopbrze nie? Np. ja mimo iż mam 16 lat, to jeszcze ani razu nie widzialem i z chęcią zobaczę. Szkoda tylko, żę u mnie w Mielcu ni ma 3D w kinie a wersji 2D pewnie nie będzie a nie wiem czy będzie mi się chciało jechać do Rzeszowa. ;( Ja chcę też wersję 2D!

bartosz_skop

Film świetny wart obejrzenia, więc niech ci się zachcę :)
No może i młode pokolenie będzie mogło zobaczyć, ale to nie będzie to samo... 2D ładniej pokazuje tą całą atmosferę :)))

ocenił(a) film na 10
martosz345

Król Lew w 3d? Nie no to już przesada.Co oni z tym 3d?
Niedługo to może 4d ;/ Jednak z sentymentem do bajki król lew się wybiore.
Jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie.Czy wiadomo kiedy będzie oficjalny zwiastun ?
I czy mam to traktować jako kontynuacje Króla Lwa inaczej czwarta część?Bo sama nie wiem.
Oby nie było plastusiowych postaci jak te smerfy.

Appanage

Nie, jest to klasyczna animacja Król lew - może lekko podrasowana graficznie i muzycznie tylko w wersji trójwymiarowej
To gratka dla tych co nie widzieli na ekranie Król Lwa
Oto polski trailer
http://www.youtube.com/watch?v=eMcOtzBj17o
Myślę że warto zobaczyć może będą niezłe te 3D zwłaszcza w scenie popłochu ;)