Arcydzieło, najlepszy film animowany wszechświata.
Obecna ocena to ZALEDWIE 8.3/10. Co jest w 'Królu Lwie' nie tak, że nie dostał 10/10?
Fabuła 10/10,
Bohaterowie 10/10,
Wizualnie 10/10,
Muzyka 10/10,
Dubbing 10/10,
Piosenki 10/10,
Wpływ na widza 10/10.
G-E-N-I-A-L-N-Y F-I-L-M
A to, że na szczęście nie wszyscy chcą być tacy jak inni, i szczerze oceniają, czy im się film podbał czy nie! Poza tym, z punku widzenia totalnego fana nie jesteś kompletnie obiektywny! Jak dla mnie na przykład film trochę zbyt patetyczny!
Ja dałem Królowi Lwu (według Ciebie) tylko 9/10 ponieważ, a nie jak byś tego sobie życzył 10/10 ponieważ nie zrobił na mnie, aż takiego wrażenia, nie wstrząsnął mną, nie zmienił mego postrzegania świata i nie pomógł w odnalezieniu sensu życia. Może według Ciebie to zbyt wygórowane wymagania i że nie ma filmu, który mógł by je spełnić, ale tu się mylisz. Jeżeli chodzi o notę, którą dałem temu filmowi, czyli 9/10, to jest to moja subiektywna ocena. Zgadzam się, że ten film jest genialny (właśnie dlatego dałem mu tą notę). Jednak między 9, a 10 u mnie jest wielka przepaść. Obejrzenie drugiego filmu, który zasługiwałby, według mnie na 10/10 jest moim marzeniem, jednym z wielu.
Jeszcze jedno "My Girl" ma notę ok. 8.2 i jakoś nie narzekam, bo wiem, że ludzie są różni i mają różne gusty. Według mnie to dobrze, bo gdyby było inaczej, to świat byłby nudny.