PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Wczoraj w Kinie Kijów (w sumie to po 24 było więc można powiedzieć że dziś) byłem na tym
seansie, jeśli chodzi o 3D to oprócz początku gdy Zazu leci to w sumie praktycznie go nie
zauważałem. Zobaczenie Króla Lwa po raz kolejny w kinie to przeżycie bezcenne i naprawdę
wszystkim fanom polecam, jutro też idziemy jeszcze raz bo jest genialnie. Znów poczułem
się jak mały chłopiec. Świetne jest też to że jest ten pierwszy dubbing, a nie ten zmieniony,
więc Zazu jak składa raport mówi wierszyk, a nie śpiewa jakąś durną piosenkę. Na temat
filmu chyba nie muszę nic mówić bo każdy wydaje mi się go doskonale zna więc ruszajcie
do kina!

ocenił(a) film na 6
niebonie

No to eszcze bardziej mnie przekonałeś :D

ocenił(a) film na 10
urinmyveins

Nie ma się co zastanawiać tylko bilety rezerwować:D Życzę niezapomnianych przeżyć!

niebonie

a "życia krąg" tez jest w tej pierwszej wersji?

użytkownik usunięty
bongo_2708

Nie, śpiewa ta druga babka. Ale sam przyznam, że film powalił mnie jakością 3D. Disney powinien robić takie filmy po dzień dzisiejszy. Najpierw ręcznie narysować, a potem obrobić cyfrowo i dodać lub nie 3D. I zdaje mi się, że parę rzeczy nowych zobaczyłem lub usłyszałem, ale z pewnością to dzięki tej obróbce cyfrowej i puszczeniu filmu w standardzie 7.1. (ach ten trzepot skrzydeł Zazu). Ja byłem na pierwszym seansie w Częstochowie o 10:00, ale powiem szczerze, że na sali byłem tylko ja i mój młodszy brat cioteczny( nie znał bajki to trzeba było pokazać ;)) A potem doszła jakaś kobieta z dwojgiem małych dzieci. Coś mało, a tyle osób zarzekało się, że pójdzie na premiere.

Ja się wkurzyłam na kino Kijów - miał być seans dziś o 12 < stanęłam przed kasą i wow nie ma seansu ! > ale podlono do repertuaru wkradł się błąd już naprawili i seansy są tylko o 9:45 i o 17:45
Pójdę sobie w poniedziałek na rano - poniedziałki zawsze są tańsze ;)

ocenił(a) film na 10

W Krakowie w Kinie Kijów było trochę ludzi sami tak po dwudziestce ale sala nie była zapełniona