PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Mam pomysł

ocenił(a) film na 8

napiszmy apel do którejś z telewizji i niech puszczą ten film:))))))))Ja nie płaczę na scenie śmierci Mufasy tylko na końcu.

użytkownik usunięty
katrinafw

heh też tak miałem...
btw ja czytałem bynajmniej na stronie niemieckiej, że w Niemczech w 2012 roku zamierzają w jego ciągu puścić całą serię KL 1-3. Może w Polsce też tak będzie...oby.

Film puszczą na 100% na wiosnę 2012 na Disney Channel, bo w październiku tego roku wychodzi nowa edycja, a oni zawsze po wznowieniu puszczają, w okolicach jakiś świąt.

użytkownik usunięty
bartekbasista

ale co "zawsze puszczają"? chyba nie chcesz powiedzieć, że Król Lew już leciał na Disney Channel?

ocenił(a) film na 10

Leciał na Disney Channel, ale w innych krajach (chyba w latach 2004 - 2005). Na polskim Disney Channel jescze nie leciał (zwłaszcza, że start Disney Channel w Polsce był dokładnie 2 grudnia 2006), więc Król Lew na pewno zostanie wyświetlony wiosną lub też zimą 2012 roku.

ocenił(a) film na 9
barszym53

no dobra, ale to mieliśmy apel napisać :>
ja też się wzruszałem najbardziej na końcu...

Wg. mnie mogliby puścić na TVP1, bo TVN się nie chwyci chyba... Oni wolą coś nowszego z humorem puszczać....

No więc niech każdy napisze coś do siebie, pod koniec złożymy w kupę, i możemy myśleć co robić dalej...

Księga Dżungli miała premierę w październiku 2007. Emitowana była na Wielkanoc 2008. Dalmatyńczyki marzec 2008, premiera sierpień 2008, Śpiąca Królewna październik 2008 premiera Wielkanoc 2009 i tak dalej. W sumie dziwię się, że do tej pory nie puścili na jedynce.