PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Bajka mojego dzieciństwa, jak każda powieść Disney'a wzrusza, bawi i poucza. Moje dzieci też będą się wychowywać na Królu Lwie, a nie na Dragon Ball'ach!

motylekm

eej, Dragon Ball to też bajka mojego dzieciństwa, chociaż była bezdennie głupia i jej nie lubiłam, ale wszyscy się nią podniecali, a jak wszyscy to wszyscy ^^ a co do Króla, masz absolutną rację. Momentami był zbyt dramatyczny(chyba nie muszę wspominać scen ;))Szkoda, że dzisiejsze dzieciaki łykają taki szit jak Hanna Montana i High School Musical, a potem dorośli się dziwią, że 12-13 latki bawią się w ''nie ma to jak burdel''. Uff, jak dobrze, że my, jako dzieci, załapaliśmy się na przyzwoite, piękne bajki.

ocenił(a) film na 10
emmeline37

hm.. po przytoczeniu przez Ciebie przykładów typu H.Montana% HSM stwierdzam, że Dragon Ball był epicki ;);)
niestety... świat głupieje, a przez to i dzieci.
"Uff, jak dobrze, że my, jako dzieci, załapaliśmy się na przyzwoite, piękne bajki." zgadzam się w 100% !

motylekm

mhm, Dragon Ball może nie był epicki, ale przeminął tak szybko jak się zaczął ;) I mam nadzieję, że z H.M i H.S.M również będzie podobnie. Albo, odpukać, gorzej....?

ocenił(a) film na 10
emmeline37

no nie wiem nie wiem... h.montana oczarowała dzieci, nawet moją chrześnicę... z czego nie jestem zbyt rada bo na prezent urodzinowy musiałam jej kupić torbę z tą postacią. i bądź tu człowieku mądry! ;| ;)