PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

...płaczą tylko wtedy, kiedy umiera Mufasa.

ocenił(a) film na 10
golebiewicz

:)))))))))))) własnie obejrzalam :) byłam twarda, obyło sie bez placzu :)

użytkownik usunięty
AmazedAndAddicted

mnie juz tak akurat ta scena nie rusza, bo widzialem wieeele razy :D zawsze jakies tam emocje wywoluje, jednak najbardziej mnie porusza koniec filmu - taka tez chwila refleksji nad tym jak ten czas ulecial, wtedy sie mozna rozkleic jak na smierci mufasy... ;/ szczegolnie na napisach koncowych z can you feel the love tonight, gdzie zawsze pamietam na kasecie ogladalem bajke do konca by posluchac tej piosenki, bo podobala mi sie:)) eh kiedy to bylo. zawsze bede dobrze te bajke wspominac i wszystkim rekomendowac! majstersztyk w swoim gatunku!

użytkownik usunięty
golebiewicz

Idealna dla dzieci i bardzo wartościowa bajka która ma "to coś". Przyznam że odechciewa mi się "robić dzieci", gdy pomyślę sobie, że będą one skazane na oglądanie namalowanych, latających Chińczyków bawiących się w Kung Fu...
Pełne 10/10 bez mrugnięcia.

Na mnie "Król Lew" zrobił niesamowite wrażenie kiedy poszedłem na niego do kina z mamą. Miałem 5-8 lat i zalewałem się łzami, choć odczuwałem z tego względu wstyd ;)

ocenił(a) film na 10

nie ma się czego wstydzić!

ocenił(a) film na 10
jasiaj

Cieszę się, że wychowałam się na takich bajkach jak Król Lew, Mała Syrenka czy Dzwonnik, współczuje dzisiejszym dzieciom bo nie mają tak pięknych bajek jak my, pokolenie starsze o te 10 lat. Teraz królują Hany Montany i inne twory Musicalowo podobne, choć sama wytwórnia Disney'a stworzyła te potwory... Jedyne bajki z nowszych jakie ostatnio wpadły mi w oko to wzruszające Jak Wytresować Smoka od Dream Works i Zaplątani ( w których Disney powrócił do świetności ^^)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Ludzie nie odpisujcie na ten wpis manypakiao7, bo to tylko jego kolejna marna prowokacja ;)