PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Do dziś dobrze pamiętam ten fantastyczny film. Jako dziecko oglądałam go prawie codziennie i wiecie co... nadal mi się nie znudził. Wzruszający, zabawny no i muzyka samego mistrza Hansa Zimmera! Ten film to cudo:)

ocenił(a) film na 4
Dancer

dla mnie to zwykła oklepana historia . moze dlatego , że obejrzałam to dopiero po 15 latach ? hm .

Entuzjazm

za to epoka lodowcowa 3 to coś zupełnie nowatorskiego, świetna fabuła, pewnie dlatego dostała od Ciebie 10/10, kiedy to Król Lew dostał tylko 4/10

Dancer

Mnie podoba się wszystko co związane z tym filmem, ale najbardziej muzyka.
Cóż, Elton John i Hans Zimmer to tylko niektórzy z jej twórców, więc chyba
nie powinnam się dziwić:)

użytkownik usunięty
Dancer

Moi zdaniem najlepsza bajka jaka kiedykolwiek powstała. Jak kiedyś będę miał dzieci obowiązkowo im to puszczę.

ocenił(a) film na 10

ja również postanowiłam, że swoje pociechy wychowam kiedyś na sadze "Król Lew". Świetna muzyka, świetne postacie i rewelacyjna fabuła. film cud-miód

ocenił(a) film na 10
Dancer

Ja też bardzo cenie ten film. To animacja mojego dzieciństwa, pierwszy film, który obejrzałem w kinie, pierwszy, który obejrzałem z dubbingiem. Wspaniale narysowane postacie(zwierzęta), krajobrazy afrykańskiej sawanny, piosenki(szczególnie ta zaśpiewana przez Eltona Johna) i muzyka skomponowana przez Hansa Zimmera, które można słuchać bez przerwy.