Zastanawialiście się dlaczego "Król Lew" jedno z największych dzieł współczesnej animacji nigdy nie był emitowany w telewizji?
Dobre :) Nie wiem czemu, ale chyba nigdy nie było w telewizji klasycznych animacji. Pocahontas nie było, Dzwonnika z Notre Dame, 101 dalmatyńczyków chyba też nie... W kółko tylko Shrek.
Pamiętam jak byłam mała i pojechałam do mojego kuzyna na wakacje. Włączyliśmy rano telewizor, a tam leci "strasznie już być tym królem chcę" i się podjaraliśmy, że emitują Króla Lwa. Jak się okazało to była tylko piosenka puszczona w 5-10-15... :)
króla lwa faktycznie nie było ale Dzwonnik z Notre Dame, Mulan, Pocahontas < nawet dzisaj była :) > i 101 dalmatyńczyków lecą tv... warto czasami zajrzec w program Disney Channel - fakt częsciej leca filmowe hity disneya ale takie kultowe bajki tez sie pojawiają.. :)
Nie, Pocahontas była w telewizji, Dzwonnik z Notre Dame też był. Jednak wolałbym żeby wyświetlili kiedyś Króla Lwa, bo zamiast tego puszczają same filmy z Pixara i ciągle te High School Musicale, których nikt wcale nie lubi.
Był emitowany na TP1 kiedyś i to chyba nawet kilka razy. Coś mi się tak przypomina.
Zanim puszczą w tv to lepiej wczesniej kupic i nie czekac na laske publicznych telewizji gdzie same sensacyjne ;/. tak sie zastanawiam czy byly w tv takie filmi jak Skazani na Shawshank,Scarface,Czy Milczenie Owiec.. Ciagle tylko powtarzają Braveheart, Obcy kontra Predador czy Desperado.
A Scarface był na Ale Kino i dawno, dawno temu na Polonii 1, gdy jeszcze na
tym kanale coś było
Disneyowi bardziej się opłaca na wydawaniu filmów na DVD niż na emisji filmów w TV.
Zamiast czekac aż puszczą tą bajke w TV - zawsze można obejrzec na YT (i to starą wersje!) http://www.youtube.com/watch?v=Xb_IPbuwZOM