PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 596973
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

widziąłm nowsza wersję tj swietnej bajki i nie przypadła mi do gustu... Zoże już to piśłam ale nie moge znaleźć posta... a wy co myslicie??

ocenił(a) film na 10
susan_4

Cała 'edycja specjalna' jest jedną wielką porażką - dubbing skiepszczony, nowe wersje piosenek sto trzy gorsze od oryginałów, a dodanie sceny Porannego Raportu było zupełnie zbędne. Czy tak trudno zrozumieć, że nie powinno się polepszać tego co doskonałe w swojej pierwotnej wersji, bo jedyne co można z tym zrobić to ZEPSUĆ? Czas, żeby Wielcy Panowie od Disneya przemyśleli wreszcie swoje pomysły i zastanowili się, czy aby na pewno przedkładanie innowacyjnych idei nad stare, sprawdzone zawsze popłaca - bo myślę, że ogromnej części disneyowskich fanów brakuje świetności i oryginalność starszych produkcji formatu 2D. Lepiej przypomnieć sobie co kiedyś było dla nas dobre, zanim będzie za późno aby do tego wrócić.

ocenił(a) film na 10
ellaine_2

Zgadzam się w 100%..niestety..teraz trudno dostać starszą wersję.... A to wszystko co dodali dało trochę czegoś nowego ale też kiczu. Zgadzam się z Wami w 100%:D Pzdawiam