PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

lipa bez miodu

ocenił(a) film na 7

Przeciętny, nic nie wnoszący filmik, niewiele gorszy, sporo gorszy od wielu filmów wydanych w tymze roku.

ocenił(a) film na 9
OLEJ

Olano cie <hahaha>. twój wpis to przeciętny, nic nie wnoszący "frazes", niewiele gorszy, sporo gorszy od wielu opinii wydanych w tym ze roku 2010 <lol>

ocenił(a) film na 10
kelner84

Co tu zrobić jak dzieciom które urodziły się po tym filmie da sie dostęp do neta to odrzau włancza im się krytyka wszystkiego co nie jest sztuczne, plastikowe, bez głębszego sensu i nie jest animowane w 3D. Ci co się wychowali na tej bajce są ją tylko w stanie zrozumieć i docenić.

ocenił(a) film na 10
OLEJ

Widze że do premiery Avatara wielu ludziom właczył sie tryb prowokacji. Niestety ale jak dla Ciebie ten obraz jest nic niewnoszący i groszy od filmów wydawanych dzisiaj to musze Cie zmrtwić ale robisz w tym momęcie z siebie idiote bo albo nprawde tak uwarzasz albo próbujesz sprowokowac ludzi do dyskusji niestety ale co byś w tym momęcie nie zrobił dałeś pokaz swojej płytkości emocjonalnej.

glacu

Tak, po premierze Avatara, zwłaszcza że temat został założony 7 (słownie: siedem) lat temu...

Kelner84 - bawisz się w górnika?

A założyciel tematu chyba zmądrzał przez te lata bo zmienił ocenę na 7/10. Chyba, że to była marna prowokacja i od początku tak ten film oceniał.

ocenił(a) film na 10
OLEJ

jesteś palant i tyle ;) pozdro dzieci urodzone po 2000 r.

ocenił(a) film na 9
kunapwd

Zgadzam się z użytkownikami powyżej^ Takich bajek już nie produkują..w sumie to by mogli go zacząć puszczać zamiast Kevina w święta ;P

ocenił(a) film na 10
OLEJ

Wiesz co OLEJ ty sam k***a jesteś ,,lipa bez miodu". Zastanów się lepiej co ty oceniasz.

ocenił(a) film na 10
OLEJ

co za żałosny gościu, nie mam pytań. Ta bajka jest jedną z pierwszych disneyowskich jakie wyszły na początku i jedną z najpiękniejszych! te osoby, które się na niej wychowały (np. ja) to zrozumieją. Najpiękniejsze bajki były właśnie te, które wychodziły pierwsze a nie te 3d, robione tylko i wyłącznie komputerowo...nie mają swojego uroku w przeciwieństwie do tych robionych tradycyjnie, rysowanych... nie znasz się, więc nie pierdol, że "lipa bez miodu" bo sam jesteś jak ta lipa :D

ocenił(a) film na 8
OLEJ

Co ty gadasz człowieku, bajka jest przewspaniała. Oglądałem ją w dzieciństwie wiele razy i zawsze chciało mi się płakac, tak samo jest teraz i prawdopodobnie tak już będzie, że łezka będzie się kręcic w oku przy tym filmie.
Jeżeli w 2003 nic nie wyniosłeś z filmu to może o 7 lat starszy cos z niego wyniesiesz.

Według mnie jest to najwspanialsza bajka animowana w historii, a zarazem jedna z najmądrzejszych, gdzie dzieci i dorośli mogli wyciągnąc cos z filmu.
Pozdro dla ludzi, którzy wiedzą co to dobry film;)

ocenił(a) film na 10
LuckyLuciano

jedziecie po gosciu który napisał to w 2003 roku, w ogole po co ;P

OLEJ

Ciebie OLEJ chyba pogieło! Nie znasz wartości życiowych! To jest jedna z niewielu bajek, które są naprawdę mądre i pouczające~! "Filmik" Ty popatrz na teraźniejszą Hanne Montane! To jest dopiero chała! ( sory za wyrażenie) To coś uczy dzieci chamstwa, i nabijania się!

ocenił(a) film na 10
OLEJ

Jeśli się nie znasz to się ie odzywaj.

ocenił(a) film na 10
Wojnarukf

Ja swoje dzieci wychowam na Królu Lwie, a Ty na Avatarze.

ocenił(a) film na 8
Wojnarukf

HAHAHA ten temat powinien zostać przyklejony!! On tylko pokazuje, że ignoranci to nie tylko prowokatorzy ale też zwykli użytkownicy!

po 1: widac, ze koles napisał temat 7 temu
po 2: inny uzytkownik jescze wam to podkreslił :D

mimo wszystko, niektórzy i tak piszą "że pewnie koleś wychowuje sie na vatarze" (zassał z torrenta w 03 roku, nie? ;d) albo po prostu piszą do gościa po 7 latach który zapomniał o tym temacie wieki temu.