PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6878}

Król Lew

The Lion King
1994
8,2 597 tys. ocen
8,2 10 1 597044
8,5 90 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

rozczarowana

użytkownik usunięty

Jestem rozczarowana nową przerobioną wersją Króla Lwa... Po co zmienili sceny? Najbardziej razi mnie zmieniona scena nauki polowania na Zazu.
Nie wiem czy ktoś wie, ale w starej wersji w scenie, w której Mufasa umiera na chmurach formuje się napis "sex".
Czy ktoś również zauważył zmiany? Czy w innych odnowionych bajkach też są zmiany?

ocenił(a) film na 10

ale to zmieniona bajka to ta w której Zazu śpiewa?

użytkownik usunięty
maniuleczek

tak to ta zmieniona, szkoda, że tak zrobili..

ocenił(a) film na 10

Popieram. Też byłam rozczarowana, tamta scena bardziej mnie bawiła. Boli
mnie jeszcze piosenka na wstępie (Krąg Życia). W starszym wykonaniu była
lepsza... Ale to moje zdanie ;)

użytkownik usunięty

Zgadzam się, ta scena ze śpiewającym Zazu mnie dobija. Jest irytująca, kretyńska, nie potrzebna i w ogóle tu nie pasuje.

no właśnie strasznie dziwne...nie wiem po co to tam

To nie jest żadna przerobiona wersja! To się nazywa wersja Directors Cut (czyli wersja reżyserska). Dodana została po prostu scena którą wcześniej usunęli. http://www.kmf.org.pl/dir_cut/lion_king.html

ocenił(a) film na 7

ludzie dajcie spokoj toć to tylko wstawka 2 minutowac :D grzechem nazywac to "wersja reżyserska" Wersja reżyserska to np dodane 2h filmu a nie 2 minuty :P nie ma sie co czepiac :D nawet byla zabawna :D

( niestety moja zona się z Wami zgadza :( )

pozdro

Niebieski_84

Co ty mówisz? A jaki debil usunie 2h filmu?

ocenił(a) film na 7
Corleone_94

pogieło Cie ? a myslisz ze film np 1.5 h to jest wlasnie tyle ? w takim filnie jest wyciete od cholery.. np TANCZACY Z WILKAMI wersja zwykla okolo 2h wersja rezyserska 4h wiec przestan pieprzyc..

Niebieski_84

http://www.kmf.org.pl/dir_cut/_main.html Tutaj masz listę filmów które posiadają wersję reżyserską, klikając na tytuł wybranego filmu możesz dowiedzieć się więcej na temat wersji reżyserskich filmów

Corleone_94

Faktycznie wersja reżyserska Tańczących z wilkami trwa aż tyle, jest tak napisane aż z trzema wykrzyknikami, to chyba jedyna taka długa wersja reżyserska

Niebieski_84

Tam pisze że dodano tylko 56 minut scen !!!

Niebieski_84

Wersja reżyserska to np dodane 10 minut filmu a nie 2 godziny, bez przesady ;P