PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=776316}

Król Lew

The Lion King
2019
7,3 90 tys. ocen
7,3 10 1 89931
5,5 41 krytyków
Król Lew
powrót do forum filmu Król Lew

Na początku myślalem że na Króla Lwa nie chce iść ponieważ wersje oryginalna widziałem i została w mej pamięci a najnowsza część
prawie to samo moze dodano lub rozbudowano klika scen. Jednak jak zacząłem oglądać Króla Lwa zrozumiałem dlaczego nie chciałem iść
znowu na ten film .Ale zanim napisze powiem że obecnie mam 34 lata wersje orygnnalna ogladalem majać moze 9-10 lat no wtedy styknąlem
sie z scena która własnie w kinie wywowałą skutki bijącego serca strachu scena zamachu planowania śmierci Mufasy nie nawidze tej
sceny nie to że jest zle zrobiona wrecz przeciwnie i to oby dwóch wersjach ale przez to że tak na mnie działa . Nawet sobie
przypomialem że jak od kuzynki pożyczałem sobie Króla Lwa na kasecie to albo to scene przewijałem lub patrzyłem w sufit by ta scena
mineła . I jeżeli teraz na senasie pociły mi się rece i serce mi biło wtedy jak ogladalem ten film jako dziecko a teraz jako
dorosły to ja mogę sobie powiedzieć że Król Lew się udał i to doskonale .Znów się pojawiał uśmiech jak nadchodziła scena która się
kojarzyło z pierwszej wersji znów pod nosem nuciło lup próbowało nucić piosenke która była z nami w okresie naszego dzieciństwa .
Od strony technicznej nie będę pisał duzó powiem tak jest perfekcyjnie i to wystarczy . Ale jest jedna ważna rzecz ale to odkryłem
na sali kinowej obok mojego kolegi siedział Ojciec z synkiem może 6lat miał chłopak gdy zaczynał się Król lew Ojciec powiedział
do syna jakoś tak zę jak był dzieckiem był w kine na filmie Król lew widziałem jaka miał radość ze mógł z dzieckiem pojść na nowa
wersje tego samego filmu i odkrywać znowu Króla Lwa że mogl wziać syna na film z swego dzieciństwa to tego tak wspaniałego.I życze
sobie i tutaj osobom które może będą miec potomstwo oby mogły wziać swoje pociechy na film który na nich dzieciństwie był kultowy
i wybrać się na jego najnowszą wersje i co ważne udaną tak jak ostatni Król Lew.9/10