PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108083}

Królestwo niebieskie

Kingdom of Heaven
2005
7,2 178 tys. ocen
7,2 10 1 177758
6,4 33 krytyków
Królestwo niebieskie
powrót do forum filmu Królestwo niebieskie

Czekam na ten film juz bardzo dlugo, uwazam ze moze to byc naprawde wielkie kino, widzialem wszystkie zwiastuny i naprawde mnie urzekly, muzyka po prostu kapitalna chociaz slyszalem pewnie zaledwie dwa motywy muzyczne z filmu, ale sama osoba Harrego Gregsona Williamsa swiadczy ze bedzie dobrze, wystarczy spojrzec chocby na ostatnie dzielo Czlowieka w Ogniu tam muzyka powalala na kolana, takze krajobrazy, osoba rezysera no i aktorzy Irons, Norton, Neeson to wielka klasa Gleeson tez nigdy nie zawodzi o Evie Green nie slyszalem wczesniej a Orlando no coz przynajmniej wyglada jak mezczyzna a czy Nim bedzie w filmie - pewnie tak moze nawet go usmiercili ale to zobaczymy niedlugo, do tego sceny batalistyczne wydaja sie byc swietne chociaz malo na razie widzialem, no ale mam nadzieje ze jako calosc film ten bardziej bedzie w strone Braveheart niz Troji czy Alexandra lub Krola Artura

ocenił(a) film na 10
Ary

Ja ostatnio zauważam, z zadowoleniem, że widzowie dzielą kino kostiumowe na kino spod znaku Braveheart-Gladiator-Królowa Margot i kino spod znaku Troja-Alexander-Król Artur ;) Jest dobrze!

Inchabod_Crane

no, przyznaj ze Krol Artut to wielkie dno, rowniez Troja zostala moim zdaniem spaprana, Alexander nie byl taki zly, fajnie zagral Farrell, ale jednak mimo wszystko bylo tam zbyt duzo gadania i film sie dluzyl, co do Gladiatora to mimo wszystko tez nie ma u mnie najwyzszych not, upadek imperium rzymskiego pokazany w tym filmie troche moim zdaniem wypada glupio, zreszta caly film mnie jakos nie powalil w przeciwienstwie do Braveheart ktory uwazam za arcydzielo, Krolowa Margot rowniez byla dobra, poleca, ale cala reszta filkmow historycznych ostatnich lat Gangi Nowego Jorku, Joanna Darc, Ogniem i Mieczem a nawet Patriota maja moim zdaniem wiel wad i sa jakos tak robione ze nie potrafie sie do nich przekonac, teraz czekam na Krolestwo i mam nadzieje ze tego nie spieprzyli pozdrawiam