Może znajdzie sie ktoś kto powie coś ciekawego na temat soundtracka do tego filmu, bo dla mnie to kandydat do soundtracka roku!
w sumie to ja Soundtrackami z Królestwa jestem zachwycony najbardziej jezeli chodzi o muzyke z wszystkich filmów tego roku jakich sluchałem muzy dla mnie pretendent do Oscara bez 2 zdań
jak dla mnie kompozycja Harrego gregsona Williamsa jakkolwiek całkiem dobra, nie jest jakąś szczególna rewelacją. Ale 8/10 w sumie mozna przyznać. No i nie wiem czy w tym roku mielismy jakiś lepszy soundtrack. Możliwe że nie.
no ja jeszcze słuchałem soundtracka z opowieści z narnii (rewelacja-też gregson-williams). No ido king konga też niezły.
taaa...Gregson Williams ma nominacje do Oscara w kieszeni.Pytanie tylko,czy za "Królestwo niebieskie",czy za "Opowieści z Narnii".
Racją jest to, że Gregson-Williams ma w tym roku pewną nominację, ale raczej dostanie ją za muzykę z ,,Opowieści z Narnii". Natomiast soundtrack - muzyka na płycie prezentuję się pięknie jednak nie zapominajcie, że Akademia patrzy też na to jaką rolę odgrywa ona w filmie. A w samym filmie miałem wrażenie, że jej w ogóle tam nie ma. Obraz Ridleya Scotta obnaża wszystkie jej słabości i raczej mocno irytuję. Nominacja za ,,Królestwo..." to będzie bardzo dużo, ale na samego Oscara to bym nie liczył. Pamiętajcie ile jest świetnych płyt, do dziś uznawane za najlepsze w historii, a nie dostały Oscara jak np.: ,,Poszukiwacze zaginionej arki" i ,,Park jurajski" Williamsa, ,,Misja" Morricone, ,,Braveheart" Hornera czy ,,Gladiator" Zimmera. Sama nominacja to uważam będzie bardzo dużo.
Pozdrawiam
no w sumie może racja. Ale naprawde muzyka Gregsona Williamsa jest bardzo piękna i ciekawa. zresztą już wcześniej pisał dobre soundtracki np do bajek disneya. Podoba mi sie to że jako uczeń Hansa Zimmera ma ewidentnie odrębny styl (nie to co Klaus Badelt-Equilibrium i Piraci z Karaibów- ten pisze fajnie choć identycznie jak Zimmer)
Mi się soundtrack z "Królestwa" podobał i to bardzo, z tym że do czasu.. Do czasu kiedy nie usłyszałem muzyki z "Opowieści z Narnii". Od tamtej pory słuchałem tylko Narnii. Słuchałem, bo niestety już nie słucham ;) Musze się bowiem przyznac, że w moje łapska wpadła ścieżka dźwiękowa z "Pasji". I to jest to! Zostałem przez nią wgnieciony w ziemię. Słuchając jej niemal widzi się to co działo się 2000 lat temu w Jerozolimie :/ Mistrzostwo świata. Jak dla mnie pan Williams z muzyką z "Królestwa" i niestety z mojej ukochanej "Narnii" może się schować ;) ;)
słuchałem "opowieści..." i z "King Konga" jak dla z tych filmów i oczywiscie z Królestwa zostana nominowane ale powiem szczeze mimo ze naprawde muzyka przypadla mi do gusty z tych 3 filmów to jednak Królestwo Niebieskie powinno zgarnac statuetke no ale pożyjemy zobaczymy:]:]:] dośc ciekawa jest muzyka z Harrego Pottera ale tylko ciekawa nic nadzwyczajnego i raczej nie bedize miala szans z pozostala Trójka
A ja kocham muzykę z "Pasji" nadal. Jest tak smutna, melancholijna, a jednocześnie... daje nadzieję. Jest po prostu piękna. Tak jak i przesłanie filmu. Muzyki z "King Konga" nie słuchałem jeszcze. Wiesz może gdzie można posłuchać jej?
Witam
Może ktoś wie jakiego wykonawcy jest kawałek, którego nie ma na soundtracku, w chwili kiedy umiera król?
jeśli tego kawałka ze śmiercią króla nie ma na soundtracku to poszukaj płyte: "kingdom of heaven complete score". Jeśli coś takiego istnieje to tam to będzie.
Witam
Może ktoś wie jakiego wykonawcy jest kawałek, którego nie ma na soundtracku, w chwili kiedy umiera król?
Jesli ktos chce przeczytac cos ciekawego na temat tego soundtracka to zapraszam na strone:) http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=78 [www.filmmusic.pl/index. ...]
Irlandzkiego kompozytora Patricka Cassidy - tytuł: Vide Cor Meum.
tutaj można sobie kawałka posłuchać:
http://www.amazon.com/gp/product/B0000584XX/qid=1138467095/sr=8-1/ref=pd_bbs_1/1 04-2291918-2368760?n=507846&s=music&v=glance [www.amazon.com/gp/produ ...]
Ja rowiniez mam pytanko:)) szukam utworu, ktory leci na samym poczatku...od Liter tytulowych az do momentu przyjazdu krzyzowcow.
z gory dzieki:)
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0000253XJ/qid%3D1133475801/sr%3D1-1/ref%3 Dsr%5F1%5F0%5F1/303-9093709-1259403 [www.amazon.de/exec/obid ...]
(utwór nr 5 "Chansoneta farai vencut")
wiele osób, kierujących sie ogólną popularnością danej muzyki , wogóle tego nie posłucha bo nie dostało żadnej nominacji, ale tym samym dużo ci ludzie stracą. Błogosławieni którzy szukają!
Ten skurwysyn Williams dostał 2 nominacje (wszystkie jego parytatury brzmią jak Star Wars)...:P
Ch**j mu w d***e, jego muzyczka do zemsty szitow to jeden z najbardziej szitowatych soundtrackow of the year :P
no może negativie aż tak szitowaty nie był, ale w tym roku gregson williams pobił Johna Williamsa swoimi obiema ścieżkami dźw. No ale oskary nie są dobrym wyznacznikim jakości filmowych elementów.
Bo oskary co widać szczegolnie w tym roku to narzędzia lewackiej propagandy :) Jeśli w filmie nie ma geja, albo odbrązawiania komunisty, no to sorry winetou, nie dla ciebie splendor i sława.
te no patrz, nie podejrzewałem Cie po wypowiedziach z forum Underworld 2 że w ten sposób kombinujesz. Ale musze sie z tobą zgodzić . Napewno myślałeś teraz o Broobeck M. więc powiem tyle że są krytycy którzy widzą to że sukces tego filmu zawdzięczamy wiadomo jakim środowiskom. Nie jesteśmy sami. Ale Good Night and good luck oglądałem i bardzo mi sie podobał. Odpisz jeśliś łaskaw.