PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94326}

Króliki

Rabbits
2002
6,9 3,9 tys. ocen
6,9 10 1 3864
5,8 4 krytyków
Króliki
powrót do forum filmu Króliki

Nie wiem, czy "brawurowy", "dynamiczny" tok akcji ma budować klimat, ale mnie po prostu cholernie zmęczył. Żałowałem, że nie da się tego filmu przewijać tak jak to czynią walkmany z systemem AMS. Wtedy dałoby się (biorąc pod uwagę dialogi) obejrzeć każdy odcinek w ciągu 30 sekund. Dałem radę sześciu, chyba nawet siedmiu odcinkom. Jak widzę deskę do prasowania to mi się niedobrze robi ;) Ponk napisał - jako współtworzyciel strony: "Film w swoim klimacie ma się odwoływać do kryminalnych intryg "Miasteczka Twin Peaks"". Biorąc pod uwagę czas przyszły tego stwierdzenia, rozumiem że autor (Ponk?) nie widział "Królików". No więc ja rozwieję wątpliwości - to nie mam nie tylk nic wspólnego z "Twean Peaks" ale w ogóle z klimatami filmów Lyncha. Co jakiś czas słychać nawet klaskanie klakierów rodem z sitcomów... Doprawdy nie wiem co Lynch tu robi jako scenarzysta i reżyser. Może ma depresję?... Reasumując - na prawdę NIE warto tracić czasu na ten "serial"...

Bruno

ja wylączyłem po 2 odcinku, nudny jak flaki z olejem, nie chce mi sie marnować czasu na takie pierdoły
wole sobie zapodać ajkiś jajcarki film w stylu toxic avenger , a nie jakieś pseudoyntlektualne zamuły

ocenił(a) film na 6
Bruno

Warto czas tracić, ale tylko na pierwszy odcinek, bo inne nic nie wnoszą.
Pierwsza części to inteligentna zabawa z pamięcią widza podana w oryginalnej formie zawierającą odrobinę surrealizmu.
Mi się podobało.

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

jak dla mnie to trochę powrót do klimatu z Eraserheada:)
E tam pseudointelektualne od razu, dada absurd;D fajne jest, chociaż rzeczywiście kolejne odcinki mało wnoszą, może mam niepełną wersję? ...

ocenił(a) film na 9
Bruno

Ma bardzo dużo wspólnego z Twin Peaks. Obejrzyj całe, zastanów się i sam zauważysz, że warto "tracić czas na ten serial".