PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=204585}

Królowa

The Queen
2006
7,0 59 tys. ocen
7,0 10 1 58560
6,9 40 krytyków
Królowa
powrót do forum filmu Królowa

Mnie się ten film nie podobał. Okropnie nudny i zero akcji. Było trochę wzruszających monentów, ale nic po za tym.

ocenił(a) film na 5
tina_2

Zgadzam się z tobą:/ Myślałem, że będzie lepszy. Przez cały film nic się nie dzieje. Jedynie gra Helen Mirren zasługuje na uwagę...

Sparkling1986

Rzecz w tym, że dzieje się bardzo dużo:) Polityka ma to do siebie, że nie jest zbyt widowiskowa. Ktokolwiek zdecydował się na obejrzenie tego filmu powinien zdawać sobie z tego sprawę.

ocenił(a) film na 10
pink_power

Nie ma akcji?? A czego się spodziewałeś po filmie opowiadającym o kilku ciężkich dniach z życia królowej Elżbiety II ??!! Myślałeś że będzie walić z prawego sierpowego w Stallone? Albo że będzie się wyścigowała z Tomem Cruisem? Ty lepiej zacznij czytać recenzje przed obejrzeniem jakiegoś filmu. Królowa to film bez wątpienia ambitny. Brak akcji...rozbawiłeś mnie. A wiesz, wg. mnie cały czas była akcja. Nie nudziłem się ani PRZEZ SEKUNDĘ! Dosłownie czułem się jakbym tam był. Przeżywałem to wszystko wraz z bohaterami tego dzieła. Wg mnie 9/10. Film kapitalny. Przepiękna muzyka i przede wszystkim wspaniała gra aktorska Hellen Mirren. Pozdrawiam :-)