PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298364}

Królowie nocy

We Own the Night
2007
7,0 32 tys. ocen
7,0 10 1 32024
6,6 18 krytyków
Królowie nocy
powrót do forum filmu Królowie nocy

Skąd ten tytuł? Przez klub nocny? Przecież to nie główny temat. Lepszy od "Infiltracji"? Ktoś kto to powidział nie widział filmu Scorsese. Jest niezły, to wszystko. Film cały czas trzymał mnie w "napięciu" bo przez 1,5 godz. czekałem na jakąś akcję i... pooglądam sobie teraz Klub Profesora Tutki żeby się uspokoić, he!

baldrick

Tytuł jest tłumaczeniem motta 'We own the night' umieszczanego na odznakach NYPD. A film kiepski, to fakt :)

ocenił(a) film na 9
baldrick

We own the night - to hasło / motto z odznaki ze zdjęć policjantów na początku filmu (polecam uważne oglądanie filmów i nie spóźnianie się do kina). W mieście rządzonym przez bezwzględnych gangsterów, którzy za nic mają sobie ludzkie życie a już wybitnie za nic życie policjantów "we own the night" na policyjnej odznace dźwięczy smutną ironią.

faktycznie to nie jest szklana pułapka ani zabójcza broń (przy mojej wielkiej sympatii do obu serii) ale Gray przyzwyczaił już swoich widzów do specyficznych klimatów i ci, którzy nie dali się zwieść plakatom i zwiastunom, dostali dokładnie to czego chcieli i dużo, dużo więcej.

Trzy sceny z tego filmu są absolutnie doskonałe (choć znowu ortodoksyjni fani "szklanej pułapki" i "mission impossible" mogą poczuć się zawiedzeni bo siła tych trzech scen nie tkwi w efektach) i choćby dla tych dwóch strzelanek i pościgu warto zobaczyć "królów nocy".

ocenił(a) film na 6
mg85

Dziękuję Wam jak nie wiem co, faktycznie czasem warto zwrócić uwagę na czołówkę, ale ciężko mi się skupić rzucając obelgi pod nosem w kierunku szeleszczących paczek chipsów itp.

ocenił(a) film na 8
baldrick

przez marketingowe "lepszy od .. " jakiś niesmak mnie ogarnął.
A zasadzka w drodze z motelu jak sie podobała? ja zbierałem kopare z gleby, chaos, ciasna droga, deszcz, piękna sekwencja.

ocenił(a) film na 8
hasz

Fakt, scena z samochodami w deszczu była dobra, zwłaszcza gdy koleś strzelał do Burta Grusinskiego z długiej broni. Jak dla mnie film na prawdę niezły.

ocenił(a) film na 9
baldrick

film dobry jak na zalewającą nas kiszke. Fabuła przyziemna, fajny motyw z mafią rosyjska a nie mexykańską czy włoską. Trzyma w napięciu zmusza do refleksji fajna końcówka.