PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298364}

Królowie nocy

We Own the Night
2007
7,0 32 tys. ocen
7,0 10 1 32025
6,6 18 krytyków
Królowie nocy
powrót do forum filmu Królowie nocy

Solidna produkcja

ocenił(a) film na 7

"Królowie nocy" jak żaden inny film udowadniają, że Oscar dla "Infiltracji" był pomyłką, a przynajmniej grubą przesadą. Ten film jest równie dobry, a miejscami nawet lepszy. Ciekawe postaci dobra gra Phoenixa i nieco zbyt patetyczne przesłanie tworzą w gruncie rzeczy przewidywalną, a mimo to przyjmną w oglądaniu opowieść.

Rasowy thriller, warty obejrzenia.

ocenił(a) film na 7
torne

usmialem z tego co napisales.film rasowo średni.
to jest niby thriller??to ty chyba nigdy filmu ,,siedem,, nieogladales.po za tym film niedorasta do Infiltracjii.

ocenił(a) film na 8
torne

Ten film jest przepełniony absurdami !!
Czy Gangster dostał by prace w Policji ?

ocenił(a) film na 9
Finalny_Odbiorca

Bobby nie był gangsterem. Zostałby nim gdyby nie współpraca z policją.
A co do Infiltracji to nie wiem co tam widzicie. Średni remake. O wiele gorszy od oryginału i klase niżej od We Own The Night.

ocenił(a) film na 7
torne

najśmieszniejsze są niektóre akcje z tego filmu.. realizm pracy gliniarzy buhehe.. scena na końcu jak przez megafon debil dał ostrzeżenie.. i w ogóle ta chałupa nie była otoczona z każdej strony (kolesie uciekli przez jakaś dziurę z tyłu. lol.)
wracam do gliny\pitbulla ;)

EmiL0s

Jeśli chodzi o Infiltracje to był to wg. mnie bardzo dobry film i lepszy od tego - trzymał mnie w męczącym napięciu do samego końca.
We own the night był trochę przewidywalny, nie wiem "czegoś" zabrakło.Ogólnie film niezły a nawet dobry< sugeruję sie tu skalą oceny Filmweb 6/7> Myślę, że nie należy się tu skupiać może tak bardzo na walce policji z przestępczością lecz na Bobbym - jego przemianie. Jest to chyba film bardziej psychologiczny.
A co do "realizmu pracy" policji to nie mam pojęcia jak naprawdę pracują bo nigdy przy tym nie byłam ;-p ale uważam, że ostrzeżenie przez megafon jet standardową procedurą a może było bo akcja rozgrywa się w latach '80, poza tym policja nie może strzelać bez ostrzeżenia. A co do otoczenia całego budynku to też mnie to zdziwiło ale jak można było później zauważyć na tyłach była woda <jezioro,rzeka nie wiem> i łatwo by policjantów zauważono więc nie miało by to sensu, no chyba, że schowali by się w tej trawie gdzie później bandyci uciekali..

eda

a może jeszcze dodam, ze Wahlberg i Phoenix spotkali się już na planie w filmie "Ślepy tor" tego samego reżysera i oglądając "We own the night" widzi się jakieś podobieństwo, film inny pod względem fabuły ale klimat jakby podobny, już chyba wiem czego można się spodziewać w filmach tego reżysera.