Bajka fajna, szkoda tylko ze za bardzo przypominala musical... Za duzo spiewow i tancow - jak dla
mnie. Ale ogolnie : fabula, klimat i realizacja - Super. Wiec mimo wstawek "musical'owych", gorco
polecam, mlodym jak i starszym.
Zgodnie z zapowiedzią - PISZĘ DO SUPPORTU
"za bardzo przypominala musical"
To jest MUSICAL. Ogarnijcie się w końcu. Jak, można obniżyć ocenę musicalowi za to, że ma piosenki? wtf
Ta, jeszcze napisz, że jest bajką.
Tutaj głównym argumentem hejterów jest: "za dużo piosenek". W musicalu? Nie sądzę.
Ja rozumiem, ze dopiero w szkole średniej jest przedmiot "Wiedza o kulturze", ale myślę, że i wcześniej można się nauczyć rozróżniać gatunki filmowe (jak i literackie)
Także juz (dopiero) moja poprawka została rozpatrzona i odrzucona. Z supportu (kontakt mailowy) nawet nikt nie odpisał.
Chcecie wiedzieć jak funkcjonują weryfikatorzy? W 90% wypadków nie widzieli filmu. Fajnie, ze robią to co robią, nie jestem do końca pewien, ale chyba za darmo. Lepiej by juz jednak było, żeby to społeczność weryfikowała poprzez głosowanie, niż osoba, która o filmie nie wie nic.
Nick nie jest dana osobową także proszę: julCia69, ta pani usunęła moją, je*** poprawkę. Tak, Elsa już wystawiła za nią list gończy, ,skończy w lochu razem z Hansem. Może jakiś fanfic? :-)
Skoro nigdzie nie pisze, ani na Filmwebie, ani na Rottentomato, ani na IMDb, że to jest musical. To jedyna osoba która powinna się tutaj ogarnąć to za przeproszeniem Ty. Zejdź grzecznie z pana jackass92, on ma prawo wyrazić się w ten sposób.
Primo: jest napisane na imdb
Secundo: Skoro sam reżyser mówi, że to jest musical, to JEST to musical.
Pisze na imdb ale trzeba zescrolować na dół strony więc przeciętny Kowalski idąc do kina musicalu spodziewać się nie będzie.
Secundo to ja nigdzie nie pisałem że to nie jest musical. Doczepiłem się tego, że o tym nie informują. Zresztą co to za musical jak piosenki są słabe, ludzie słusznie krytykują film od strony muzycznej.
Powiedzmy - co kto lubi - o gustach się nie dyskutuje.
Pomijając już piosenki z wokalem score jest jednym z najlepszych jakie kiedykolwiek słyszałem. Są stare perełki, ale w 2013 roku nie było nic lepszego od tego przygotowanego przez Becka. Taki Zimmer na przykład jedynie powiela stare motywy, inni mniej znani twórcy podobnie.
To nic nie znaczy. Oscara dostała jedna piosenka i nie miała ona żadnej konkurencji. Co miało niby wygrać "Happy" z minionków?
Owszem, to nic nie znaczy, ale ludzie uwielbiają piosenki z Krainy Lodu. Poza tym, gdyby były one naprawdę słabe, to Oscara dostałoby "Happy" z minionków.
To już kwestia gustu czy mu się podoba czy nie.
Moim zdaniem wszystkie piosenki są genialne(no poza "nientego")i lubię sobie ich posłuchać ;)
Oczywiście, że jest to kwestią gustu, ale stwierdzenie, że piosenki są słabe w obliczu tylu fanów... można powiedzieć, że "piosenki nie podobały mi się", albo "nie wpadły mi w ucho", ale, że są słabe... (tak, wiem, czepiam się xD)
Ej, ale przecież tak robią :)
haha zawsze jak widzę cenzurę na dupa chce mi się śmiać. Przeprowadzali ze mną wywiad na temat "ko ko, Euro spoko", powiedziałem, że "duPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII nie urywa" i mnie ocenzurowali :D :D :D
Ej no zespół Jarzębina zaśpiewał na euro tak, że Freddie Mercury by się schował. Wracając do piosenek z filmu, to nie prawda że nie wpadają w ucho, od tygodnia budzę dziewczynę śpiewając jej do ucha: "ulepimy dziś bałwana" - bardzo ją to złości nie wiem dlaczego.
Trzeba przyznać, że "ko ko, Euro spoko" wpadało w ucho. Można było nienawidzić, ale cały czas podświadomie się nuciło.
"od tygodnia budzę dziewczynę śpiewając jej do ucha: "ulepimy dziś bałwana" - bardzo ją to złości"
She shut you out!
Informują, że jest to musical, a argument że trzeba zescrolować w dół jest nie na miejscu. Zadałem sobie trud, którego ty sobie nie zadałeś i pewnie nigdy nie zadasz i przejrzałem pierwsze 30 filmów w rankingu imdb. Jaki wniosek. O góry zawsze są podawane maksymalnie 3 gatunki. Jeśli film ma więcej niż 3 gatunki, jak np. 4 w rankingu Mroczny Rycerz, który ma przypisane 4 gatunki, to u góry są podawane 3 według kolejności alfabetycznej. Więc jeśli użytkownik widzi u góry 3 gatunki, więc z łaski swojej powinien zjechać w dół i doczytać czy przypadkiem nie ma 4 albo i więcej, bo potem wychodzą takie kwiatki, że odejmuje się punkty w ocenie musicalowi za to, że jest musicalem.
PS
W sklepie też kupujesz po obejrzeniu opakowania i bez dokładnego zapoznania się z produktem? Bo tak to wygląda.
Człowiek "normalny" kończy sprawdzanie gatunków na pierwszej lepszej stronie, w moim przypadku jest to filmweb. Jak bym bardzo tego chciał (raczej mało prawdopodobne) to sprawdził bym imdb w trzeciej kolejności i to raczej normalne, że nie zjeżdżałbym na dół strony po to by przeczytać resztę gatunków, przeciętnego kowalskiego który lubi kino interesują trzy główne gatunki. W regulaminie filmwebu nie pisze: "powinieneś z łaski swojej wejść na imdb, przejrzeć całą stronę, znaleźć ukryte gatunki i dopiero wystawić ocenę" nie bądź śmieszny. Ale skoro w uważasz, że tak się robi to w mojej opinii nie jesteś do końca normalny.
Człowiek normalny w ogóle nie sprawdza gatunków, jak już to po pierwsze. Po prostu ogląda, bo mu się plakat spodobał, bo mu ktoś polecił, albo dlatego bo inni też to oglądają.
Jeżeli ktoś już na stronę wchodzi to przegląda ją dokładnie, a nie patrzy tylko na to co widać bez zjechania w dół, to po drugie. Oczywiście nikt nie każe wchodzić na kilka stron, np. filmweb, imdb, stopklatka i co tam jeszcze jest. Pytanie na ile taka strona jest wiarygodna, a dla mnie imdb jest bardziej wiarygodne niż filmweb, na ocenach zaczynając, a na informacjach dotyczących filmów.
Na górze strony imdb przeciętny Kowalski nie zobaczy trzech głównych gatunków, tylko 3 pierwsze według alfabetu, to po trzecie.
I po czwarte najważniejsze. Nie karzę wchodzić nikomu dodatkowo na imdb jeśli już wszedł na filmweb (o jego jakości nie chcę się kłócić, ludzie potrafią tu wystawić 1, tylko dlatego że ludziom się coś spodobało), nie bądź śmieszny. Ale skoro uważasz, że tak napisałem to w mojej opinii nie jesteś do końca normalny.
Odniosłem się do imdb ponieważ TO TY o nim wspomniałeś, więc na niego już wchodziłeś. Jak byś odniósł się do metacritic, to bym przejrzał metacritic, a nie imdb.
Nie kojarzę żadnego filmu disneya który nie jest musicalem, chyba że mnie coś ominęło.
Tu zależy jak szeroką definicję przybierzesz, gdyż w każdym są partie śpiewane przez bohaterów. Jednak jak byś nie patrzył to właśnie większość musicalem jest. Tylko proszę nie podpieraj się na wiadomościach zaczerpniętych z wiki, tylko oficjalnych wypowiedzi studia.
I jeszcze jedno, mówiąc animacje Disney-a mamy na myśli Disney-Pixar
2009 - Księżniczka i żaba - jest musicalem
2010 - Zaplątani - jest musicalem
2011 - Kubuś i przyjaciele - jest musicalem
2012 - Ralph Demolka - nie jest musicalem
2013 - Kraina lodu - jest musicalem
4 na 5 jest musicalem. Masz rację, ostatnio rzeczywiście rzadziej śpiewają.
Brawo, wybrałeś same musicale i pominąłeś 70% animacji. Jeśli zamierzasz się tutaj wypowiadać to przynajmniej nie pisz bzdur, bo odechciewa się prowadzić z Tobą rozmowę. Nie rób z innych głupich na siłę bo sam na takiego wychodzisz.
Brawo, dzięki Tobie nie muszę nawet się wysilać, bo sam z siebie robisz głupka. Nie wiem czy zauważyłeś, ale wszystkie znaki w Twoim poście wskazują na to że nie, że wybrałem tylko filmy stworzone przez Walt Disney Animation Studios, czyli w skrócie przez Disney, bo o jego filmach mówi ja.
Pierwsza tabelka na stronie, 60 pozycji.
Ogólnie się przyjęło że są trzy siły w animacjach:
- Walt Disney Animation Studios czyli Disney
- Pixar Animation Studios czyli Pixar, który jest częścią The Walt Disney Company, ale nie Walt Disney Animation Studios, jest to oddzielne studio
- DreamWorks
Mamy zatem 3 różne studia, a dyskusja toczy się tylko na temat filmów studia nr 1. Do Twojej wiadomości wymieniłem 100% filmów tego studia z ostatnich 5 lat.
Nie rób z innych głupich na siłę bo sam na takiego wychodzisz. Jak zamierzasz się tutaj wypowiadać zdobądź wiedzę na temat, której chcesz się wypowiadać.
http://disney.wikia.com/wiki/List_of_Disney_theatrical_animated_features
Wspomniana tabelka.
Walt Disney Animation Studios
1 The Princess and the Frog - November 25, 2009
2 Tangled - November 24, 2010
3 Winnie the Pooh - July 15, 2011
4 Wreck-It Ralph - November 2, 2012
5 Frozen - November 27, 2013
DisneyToon Studios
6 Tinker Bell - September 19, 2009 (Mexico)
7 Tinker Bell and the Lost Treasure - September 3, 2009 (Argentina)
8 Tinker Bell and the Great Fairy Rescue - August 13, 2010 (UK)
9 Secret of the Wings - October 23, 2012 (US)
10 Planes - August 9, 2013
Pixar Animation Studios
11 Up - May 13, 2009 (Cannes Film Festival)
12 Toy Story 3 - June 18, 2010
13 Cars 2 - June 24, 2011
14 Brave - June 22, 2012
15 Monsters University - June 21, 2013
Stop-motion films
16 Frankenweenie - October 5, 2012
ImageMovers Digital
17 A Christmas Carol - November 6, 2009
18 Mars Needs Moms - March 11, 2011
Wypisałem Ci wszystkie filmy The Walt Disney Company z lat 2009-2013. Jest ich 18. Filmów Walt Disney Animation Studios jest 5 i stanowią 27,8 % wszystkich filmów animowanych. Więc masz rację Tylko do tego że pominąłem 72,2 % filmów animowanych pozostałych studiów, których jest 13 i słyszałeś może tylko o 7.
Rozumiem Twój punkt widzenia, ale uważam że nie powinniśmy ignorować połowy wytwórni. Gdyby Pixar był niezależną wytwórnią, to moglibyśmy pominąć animacje stworzone przez tą ekipę, niestety od 2006 Pixar to Disney. Tak samo jak od niedawna LucasArts. To już nie są niezależne firmy, a disney nie jest samym deweloperem animacji ale również twórcą. Więc nie możemy mówić o samym oddziale Walt Disney Animation Studios, tylko o całym Disney'u.
Obniżyłeś musicalowi ocenę za to, że jest musicalem? Nie no, teraz to już chyba nic mnie nie zdziwi na filmwebie.
wiedzialem, ze beda spiewac, ale nie, ze az tyle.. To jest bajka, nie musical - i z iloscia piosenek poprostu przegieli. Nie krytykuje tylko oceniam, chyba mam do tego prawo, jak kazdy czlonek filmwebu
1. Wskaż mi miejsce w którym odbieram Ci prawo do czegoś. :)
2. Na jakiej podstawie twierdzisz, że to nie jest musical?
Matko Boska trzymaj mnie bo zaraz wywalę monitor przez okno!
2 Piosenki za dużo i już musisz oceniać ten film na 2 lub 3?
Filmweb to porządne siedlisko hejterstwa i hamstwa...
Wywal, nikt nie bedzie tego potepiac - napewno nie ja. Zobacz na ile ocenilem animacje i gdzie niby "hejtuje" ta animacje? wskazalem tylko 1 minus a reszta to same plusy. I prosze sie tak nie ekscytowac, kazdy ma prawo do swojej wlasnej oceny i slowa. Dziekuje