Czy może ktoś wypowiedzieć się nad jakością polskiego dubbingu w filmie? Można gdzies zobaczyć
ten film w oryginale?
Wersję z angielskim dubbingiem można zobaczyć w internecie, niestety nie wiem na jakiej stronie.
Wersja polska jest równie warta obejrzenia. Polski dub mnie rozjechał (w pozytywnym sensie). Polecam.
Wg mnie polski dubbing wypadł bardzo dobrze. W każdym razie na pewno nie razi w uszy i można spokojnie wybrać się do kina na wersję dubbingowaną :) Polecam xd
Nie przypadł mi do gustu głos Anny, ale za to piosenki - pierwsza klasa, każdy aktor wokalny się wykazał.
Oryginał bez napisów, nie wiem czy ktoś ma zamiar je zrobić (mam nadzieję, że tak). No i opłaca się obejrzeć polski dubbing, przynajmniej dla piosenek + śmiesznych dialogów.
zdecydowanie warto iść na polski dubbing, chociażby ze względu na Czesława Mozila w roli bałwanka Olafa. piosenki są świetne, chociaż moje ukochane Let It Go akurat wyszło średnio. Ani tłumaczenie ('Mam tę moc'), ani głos Katarzyny Łaski mi nie pasował w tym kawałku, ale ja tam jestem fanką Idiny Menzel. Reszta wyszła naprawdę wspaniale.
Mam mieszane uczucia co do dubbingu Olafa. Pierw widziałem film z dubbingiem i jak zawsze staram się obejrzeć go w oryginale. I co do dubbingu właśnie Olafa mam mieszane uczucia. Niby Czesław Mozil ale jak usłyszałem głos podkładany przez Josh Gad jakoś to lepiej mi się spodobało ogólnie piosenki śpiewane w oryginale po angielsku jakoś lepiej mi podeszły niż wersje polskie.
Jeśli chcesz to na alekino(.tv) (bez cudzysłowu) jest wersja angielska. Wiem, że polski dubbing nie wszystkim podszedł, ale warto się wybrać do kina- choćby dla lepszej jakości.
Widziałem obie. Wersja polska jest lepsza, podobnie jak w przypadku Zaplątanych. Np. scena w bacówce, czy głos bałwana. W PL rządzą.
Może nie ma Julii Kamińskiej, ale jest strasznie dobrze. Licząc na to, że polski dubbing jest ostatnio dobry zarezerwowałem sobie bilet na Hobbita też w dubbingu. :D Może nie popełniłem błędu.