Kraina lodu

Frozen
2013
7,5 291 tys. ocen
7,5 10 1 290602
6,9 46 krytyków
Kraina lodu
powrót do forum filmu Kraina lodu

Czy może ktoś wypowiedzieć się nad jakością polskiego dubbingu w filmie? Można gdzies zobaczyć
ten film w oryginale?

mmolenda

Wersję z angielskim dubbingiem można zobaczyć w internecie, niestety nie wiem na jakiej stronie.

Wersja polska jest równie warta obejrzenia. Polski dub mnie rozjechał (w pozytywnym sensie). Polecam.

ocenił(a) film na 9
mmolenda

Jest ale na playtubie po angielsku ;)

ocenił(a) film na 8
mmolenda

Wg mnie polski dubbing wypadł bardzo dobrze. W każdym razie na pewno nie razi w uszy i można spokojnie wybrać się do kina na wersję dubbingowaną :) Polecam xd

ocenił(a) film na 9
mmolenda

Nie przypadł mi do gustu głos Anny, ale za to piosenki - pierwsza klasa, każdy aktor wokalny się wykazał.
Oryginał bez napisów, nie wiem czy ktoś ma zamiar je zrobić (mam nadzieję, że tak). No i opłaca się obejrzeć polski dubbing, przynajmniej dla piosenek + śmiesznych dialogów.

ocenił(a) film na 8
mmolenda

zdecydowanie warto iść na polski dubbing, chociażby ze względu na Czesława Mozila w roli bałwanka Olafa. piosenki są świetne, chociaż moje ukochane Let It Go akurat wyszło średnio. Ani tłumaczenie ('Mam tę moc'), ani głos Katarzyny Łaski mi nie pasował w tym kawałku, ale ja tam jestem fanką Idiny Menzel. Reszta wyszła naprawdę wspaniale.

tygrys_zielona

Mam mieszane uczucia co do dubbingu Olafa. Pierw widziałem film z dubbingiem i jak zawsze staram się obejrzeć go w oryginale. I co do dubbingu właśnie Olafa mam mieszane uczucia. Niby Czesław Mozil ale jak usłyszałem głos podkładany przez Josh Gad jakoś to lepiej mi się spodobało ogólnie piosenki śpiewane w oryginale po angielsku jakoś lepiej mi podeszły niż wersje polskie.

ocenił(a) film na 9
mmolenda

Jeśli chcesz to na alekino(.tv) (bez cudzysłowu) jest wersja angielska. Wiem, że polski dubbing nie wszystkim podszedł, ale warto się wybrać do kina- choćby dla lepszej jakości.

mmolenda

Widziałem obie. Wersja polska jest lepsza, podobnie jak w przypadku Zaplątanych. Np. scena w bacówce, czy głos bałwana. W PL rządzą.
Może nie ma Julii Kamińskiej, ale jest strasznie dobrze. Licząc na to, że polski dubbing jest ostatnio dobry zarezerwowałem sobie bilet na Hobbita też w dubbingu. :D Może nie popełniłem błędu.

ocenił(a) film na 10
mmolenda

Na kinomaniaku i zalukaj jest wersja z napisami

mmolenda

Na baje pl jest z napisami.