Kraina miodu i krwi

In the Land of Blood and Honey
2011
6,5 4,3 tys. ocen
6,5 10 1 4342
4,0 2 krytyków
Kraina miodu i krwi
powrót do forum filmu Kraina miodu i krwi

ale czegoś mi zabrakło. Jednak film skłonił mnie do tego aby więcej dowiedzieć się o konflikcie który miał wtedy miejsce. Nie mogę się wypowiedzieć kto tak naprawdę był "najgorszy" na tej wojnie bo zwyczajnie nie znam faktów, ale z tego co czytam tutaj w postach, wnioskuje, że w tym przypadku każdy ma swoją rację i inaczej postrzega ten konflikt. Nie ukrywam, ze od zawsze myślałem, że to Serbowie byli strasznymi zbrodniarzami na tej wojnie. Byłem kilka razy w Chorwacji i słyszałem trochę opowieści z wojny co pewnie ukształtowało moje myślenie o "winie Serbów". I nie ukrywajmy....film Angeliny również obarcza na swój sposób winą Serbów. Ja nikogo oskarżać nie będę, bo jak znam życie to każdy Chorwat, Bosniak czy

ocenił(a) film na 6
xscape

cd... czy Serb ma swoją rację. Dla mnie osobiście to był strasznie bezsensowny konflikt i jak w przypadku każdej wojny giną wspaniali dobrzy ludzie. Jednak najbardziej dołujący jest dla mnie fakt, że ludzie potrafią się tak totalnie upodlić i zezwierzęcić w walce o jakieś "dobro". Jedno jest również pewne. W konflikcie na Bałkanach ludzie zatracili człowieczeństwo i tą lepsza stronę bycia człowiekiem. Oby nigdy więcej.