daję mocną 8, do mnie ten film trafił i fakt jest taki, ze niemożliwym prawie wydaje się że 
takie rzeczy działy się w 20wieku i tak blisko nas!!!! dla mnie jedna z lepszych pozycji 
ostatnio, choć widać że kobieta go produkowała, dużo w nim wrażliwości i myślę, że 
mężczyznom już mniej się spodoba jednak na pewno warto go obejrzeć i ocenić!!!
Ja też dałem 8 bo film obnażył wojnę i te świństwa których dopuszczali się czetnicy Serbscy na Bałkanach. Nie można o tym nie mówić.
tak samo masakr dopuszczały się słynne bośniackie "Zielone Berety", inne bośniackie grupy partyzanckie, Armia Wyzwolenia Kosowa, wojska chorwackie.... to, że CIA twierdzi, ze 90% czystek to Serbowie nie znaczy, ze mamy im wierzyć :/ 
ludzie CIA to jak KGB - oszuści i mordercy... jak im wierzyć ?!
Nie chodzi o wiarę. Jeździłem do Jugosławii od lat 70. Jeżdżę i teraz. Pojedź raz a zobaczysz, których mogił zbiorowych jest najwięcej.
kto da więcej :P tu nie o to chodzi... poza tym nawet w sprawie Srebrenicy wyszło, że część ciał to nie Bośniacy, albo są o wiele starsze... do tego nie da się rozpoznać wielu mogił... a jakoś nikt nie widzi noc dziwnego w przypisywaniu ich "serbskim czystkom"...
Według mnie też bardzo dobry film, wzruszający i piękny w swojej prostocie. Również dałam 8/10 i uważam, że obecna ocena jest dosyć zaniżona. Każdy daje temu dziełu złe oceny, bo nakręciła to Angelina i nie chcą ocenić wyżej, żeby broń boże ludzie o nich nie pomyśleli jako o ignorantach. No dajcie spokój! Film jest naprawdę dobry i proszę patrzcie obiektywnie, a nie przez pryzmat sławnego nazwiska! Jestem pewna, że jakby ten obraz nakręcił ktoś zupełnie nie znany to film zyskałby więcej uznania.