Dla mnie świetny i zasługuje na mocne 8. Obniżyłam ocenę jedynie ze względu na dość pospolitą fabułę i przewidywalność. Takie historie się powtarzają lecz mają w sobie magię, którą można ukazywać od nowa i od nowa. Ludzie od ekranizacji książek oczekują czegoś wielkiego lecz jeśli oni by byli reżyserami to jestem pewna, że zrobili by coś dużo gorszego. Łatwo każdemu mówić zza klawiatury.
Bardzo i to bardzo się cieszę widząc, że są jeszcze ludzie myślący. Jestem szczęśliwa widząc kogoś kto używa głowy i nie stara się niczego na silę udowodnić. Cieszę się widząc kogoś kto potrafi coś ocenić racjonalnie. Dziękuje za to, że jesteś i również serdecznie pozdrawiam.
Procentowo to czego tu wiecej: Fantasy, Horroru, czy Romansu? Uwielbiam horrow, fantasy lubie, ale romanse przyprawiaja mnie o mdlosci... A jak film jest porownywany do Zmierchu to boje sie, ze nie mam co zaczynac ogladac. A ze nie lubie zaczynac i nie konczyc to pytam :)
Powiem szczerze. Film jest takim romansidłem fantasy, a horroru jest w nim znikoma ilość. Jest to jednak taki romans, który ogląda się naprawdę przyjemnie. Moja przyjaciółka, która nienawidzi romansów obejrzała go ze mną i jej się spodobał, więc zachęcam cię. Przyjemny w odbiorze film o fajnej fabule.