PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=846165}
4,2 12 tys. ocen
4,2 10 1 12265
2,8 14 krytyków
Krime Story. Love Story
powrót do forum filmu Krime Story. Love Story

Bardzo szanuję rap Kaliego. Przemawia w nich dojrzały przekaz. Film został zrobiony pod mocne emocje. Historia pewnie częściowo przerysowana, niemniej główny przekaz jest bardzo ważny. Sami w życiu decydujemy o losie, choć na nasze decyzje ogromny wpływ mają doświadczenia. Czasem musimy dotknąć dna, by się odbić. Spojrzeć na życie inaczej. Przewartościować cele i zastanowić się nad kierunkiem. Do czego doprowadzą niewinne decyzje? Złudna nadzieja i pokusy? Pomimo, że udało się dopiąć celu, cena była wysoka. Zbyt wysoka.

Marylyn

Dobrze podsumowane. Życiowe jak rap Kaliego. ;)

Marylyn

Ale rapu Kaliego mi trochę zabrakło, nie mniej jednak muzyka była bardzo fajna.
Film zdecydowanie do mnie przemawia. Bardzo fajnie pokazana historia pomyłek i złych decyzji oraz konsekwencji tych działań. Przekaz na prawdę fajny!

ocenił(a) film na 9
Marylyn

Było dobrze. Można coś ciekawego dla siebie wyciągnąć z tej historii.

Marylyn

To prawda, mocne emocje!

Marylyn

Często cena bywa wysoka i to pokazuje, że nie można być zbyt pochopnym, a każdą decyzję nalezy odpowiednio przemyśleć, jednak z drugiej strony, gdyby żyło się inaczej to może i tej miłości by się nie znalazło?

Wrobelekaaa

Cóż. Znaleźć miłość nie jest tak łatwo, choć faktycznie spotyka nas w najróżniejszych okolicznościach. Jak pokazano w filmie, czasem tragedia prowadzi do wyjątkowych odkryć. Bywa też, że o nas samych. Więc chyba warto słuchać intuicji, ale też obserwować skutki i wyciągnąć odpowiednie wnioski. :)

ocenił(a) film na 3
Marylyn

Ale farmazony żeś napisała. Problem w tym, że to co w 3 minutowym kawałku pasuje, tak w pełnometrażowym filmie się nie sprawdza.

Przekaz tego filmu jest taki, że uważaj, bo psy potrafią się teleportować na plaży, no i w drzewo możesz swobodnie przyj.ebać samochodem, bo to na pewno nic ci się nie stanie.

Marylyn

Nieźle, obejrzałem i stwierdziłem, że jest absolutnie i totalnie o niczym, a wy tu tyle przekazu wyciągnęliście - szacun!